Archieven

Dit bericht is 304 keer gelezen

Eenmaal een bedrijf gestart dan komt daar veel bij kijken en moet je aan veel dingen denken. Eén van de eerste dingen is het openen van een zakelijke rekening. Dit is bij de meeste banken verplicht en houd je zakelijke geldstromen en privé geldstromen gescheiden. Het openen van een zakelijke rekening biedt een stukje professionaliteit naar je klanten en zorgt dat al je financiën een stuk overzichtelijker zijn. Meer informatie hier over het openen van een zakelijke rekening voor zzp’ers.

Wat houdt een zakelijk rekening precies in?

Het gebruiken van een zakelijke rekening doe je voor zakelijk gebruik. In de meeste gevallen is het een combinatie van een zakelijke betaalrekening en een zakelijke spaarrekening. De inkomsten en uitgaven worden gescheiden gehouden met je privé transacties. Maak je als beginnende ondernemer gebruik van een privé rekening voor je zakelijke financiën dan wordt het al snel heel onoverzichtelijk. Volgens de Nederlandse wet is een zakelijke rekening gebruiken voor je bedrijf niet verplicht, maar de meeste grote banken stellen het wel als verplicht. Dat maakt het openen van een zakelijke rekening bijna noodzakelijk, maar hoeft dus niet.

Wie kan een zakelijke rekening openen?

Niet jan en alleman kunnen een zakelijke rekening openen bij banken. Een zakelijke rekening is alleen bedoeld voor de ondernemers met een zakelijk doel. Dat maakt dat als je een zakelijke rekening wilt openen een inschrijving bij de Kamer van Koophandel een vereiste is. Zodoende kan de bank waar je een zakelijke rekening wilt gaan openen zien of je echt een ondernemer bent. Ondernemers zijn er in diverse soorten en maten. Je hebt kleine zzp’ers, maar ook hele grote bedrijven. Welke bedrijven zakelijke rekeningen kunnen openen staat allemaal in de voorwaarden bij de bank. Je kunt de voorwaarden terugvinden op de websites van de banken.

Zakelijke rekening openen verplicht als bedrijf?

Is al aangegeven, maar het openen van een zakelijke rekening is volgens de Nederlandse wet niet verplicht. Maar de meeste banken willen voorkomen dat zakelijke transacties worden verbonden met privé transacties. In de meeste voorwaarden van banken staat dat je geen privé rekening mag gebruiken om je zakelijke financiën te regelen. Houd je niet aan de regels van de bank dan mag  de bank je rekening zomaar sluiten. Dus niet verplicht een zakelijke rekening openen, maar bij veel Nederlandse banken wel een vereiste.

Dit bericht is 304 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief