Archieven

Dit bericht is 961 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Om grote drukte te voorkomen is het parkeerterrein van de Surfplas in Krimpen aan de Lek op 15 en 16 augustus opnieuw afgesloten. Ook geldt voor meerdere wegen rondom de plas een parkeerverbod. Dit besluit heeft de gemeente Krimpenerwaard in nauwe samenwerking met politie, Groenalliantie, Staatsbosbeheer en de provincie genomen.

Het coronavirus is bezig met een gevaarlijke opmars, stelt de gemeente. “In regio Hollands Midden neemt het aantal besmettingen in rap tempo toe. Juist in deze ontspannen vakantietijd blijft het naleven van de maatregelen cruciaal om het virus onder controle te houden en de opleving een halt toe te roepen. Twee belangrijke maatregelen zijn het houden van anderhalve meter afstand en het vermijden van drukke plekken. Met het lekkere weer dat dit weekend op de planning staat, wordt verwacht dat het houden van anderhalve meter afstand op en rond de Surfplas aanzienlijk moeilijker wordt.”

Met het beperken van parkeermogelijkheden rond de Surfplas hoopt de gemeente grote drukte te kunnen voorkomen. “Zo kunnen bezoekers elkaar de ruimte geven en toch genieten van de verkoeling die de Surfplas biedt. Als extra geheugensteun zijn er in het gebied spandoeken geplaatst die bezoekers herinneren aan de coronamaatregelen.”

Dit bericht is 961 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief