Archieven

Dit bericht is 908 keer gelezen

(Foto: Omroep West)

(Foto: Omroep West)

SCHOONHOVEN – Het regionale opsporingsprogramma Team West van Omroep West besteedt deze week aandacht aan een gewelddadige woninginbraak in Schoonhoven. Een 25-jarige Schoonhovenaar raakte daarbij gewond. Hij liep gekneusde ribben en een afgescheurde milt op.
De 25-jarige man betrapte de inbrekers zaterdagavond 29 december in de achtertuin van het huis van zijn vader aan de Ereprijs. Ze stonden bij het raam. Op het moment dat hij iets naar ze riep, kwam één van hen direct op hem af.
De inbreker wilde de man slaan, maar die wist de klap te ontwijken en sloeg de inbrekers tegen de grond. Vervolgens ontstond er een worsteling waarbij de tweede dader het slachtoffer sloeg met een voorwerp, mogelijk een koevoet. Dat ging er zo hard aan toe, dat de 25-jarige man de andere inbreker los moest laten.
De mannen vluchtten de tuin uit en renden vervolgens naar de speeltuin die tussen de Waterviolier en de Zonnedauw in ligt. Eén van de mannen ging rechtdoor, door het poortje naar de Vrouwenmantel. De ander stak schuin de speeltuin over en kwam via een ander poortje op de Vrouwenmantel.
speeltuin
Een getuige zag dat ze daar weer bij elkaar kwamen. Ze renden over de brug en vanaf dat punt is niet bekend hoe ze verder zijn gevlucht. De politie houdt er rekening mee dat de mannen uit Schoonhoven of uit de buurt komen, want het leek alsof ze de weg in de wijk kenden.
Het slachtoffer ging naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij twee gekneusde ribben had en dat zijn milt was afgescheurd. Zijn situatie was dusdanig ernstig, dat hij niet veel later in het ziekenhuis had moeten komen. Het had fataal kunnen aflopen.
De man heeft bijna twee weken in het ziekenhuis gelegen en hij is nog steeds niet helemaal hersteld.
Signalementen inbrekers
De man die het slachtoffer als eerste aanviel is blank en tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij is tussen de 1,90 en 1,95 meter lang en heeft een mager postuur. Hij was volledig in het donker gekleed en had een capuchon op. Het zou kunnen dat hij gewond is geraakt in zijn gezicht tijdens het gevecht met het slachtoffer. Mogelijk is het opgevallen dat hij na zaterdag 29 december ineens onverklaarbare verwondingen had.
De tweede man die het slachtoffer met het voorwerp heeft geslagen is ook blank en tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij is een opvallend stuk kleiner dan de andere man: tussen de 1,65 en 1,70 meter. Ook hij was volledig in het donker gekleed en had een capuchon op.
Handschoen met DNA
Eén van de mannen is tijdens de worsteling met het slachtoffer een handschoen verloren. Op die handschoen is een DNA-spoor gevonden. De politie hoopt daar deze week de exacte uitslag van te krijgen.
De recherche komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over de inbraak en de twee daders. Wie informatie heeft kan contact opnemen met de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070, Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Dit bericht is 908 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief