Archieven

Dit bericht is 736 keer gelezen

collegeSCHOONHOVEN – Docenten van de scholengemeenschap Bonaire waren woensdag te gast op het Schoonhovens College om een ‘kijkje in de keuken’ te nemen.

Het gezelschap werd ontvangen door vmbo-vestigingsdirecteur Leen Prins, die uitleg gaf over de vmbo-profielen, de strakke regels op school, samenwerking met bevriende bedrijven en investeringen in de toekomst.

De docenten uit Bonaire werden begeleid door Jan Gubbels van de Stichting Platforms VMBO en bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in het beroepsonderwijs. De belangrijkste doelstelling van de middelbare school op Bonaire is het vergroten van de instroom in techniekonderwijs door het onderwijsaanbod aantrekkelijk te maken. Een ander doel is een betere aansluiting met het mbo en de arbeidsmarkt. “Bonaire telt zo’n 20.000 inwoners. Grote bedrijven zijn er nauwelijks De arbeidsmarkt bestaat uit enkele grotere bedrijven maar vooral uit MKB’ers en kleine zelfstandigen”, aldus Gubbels, die vaak als adviseur de Nederlandse Antillen bezoekt.

De docenten vonden het bezoek aan het Schoonhovens College heel nuttig. Ze spraken met hun Nederlandse collega’s, bezichtigden praktijklokalen en kregen tips over de afstemming van het examenprogramma. De techniek- en bouwdocenten Marcus Martis en Gandy Mauricio noemden het enthousiasme van hun Nederlandse collega’s ‘aanstekelijk’. “We hebben vandaag veel opgestoken en zijn onder de indruk van de discipline op deze school. Het gaat er allemaal heel rustig aan toe. Zo raak je de juiste snaar bij de leerling, want goed luisteren is de manier om kennis te vergaren.”

Beiden deden interessante ideeën op, die ze bij thuiskomst willen toepassen. “We hebben beiden liefde voor ons vak. Gandy geniet van de bewerking van hout. Ik ben dol op informatica. Dat willen we graag overbrengen op onze leerlingen.”

De scholengemeenschap Bonaire telt zo’n 1600 leerlingen op vmbo, mbo, praktijkonderwijs, havo en vwo en bereidt zich eveneens voor op nieuwe vakken en examens.

Dit bericht is 736 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief