Archieven

Dit bericht is 2823 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Maandagavond 4 mei staan we stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Tevens gedenken we de slachtoffers van en vluchtelingen door oorlogen van na die tijd.

Juist nu, in deze tijd waarin onze vrijheid beperkt wordt door het coronavirus, staan we stil bij wat vrijheid betekent en hoe die te koesteren. Zonder dat we het groots kunnen vieren, zijn we verbonden met elkaar en beleven we samen 75 jaar vrijheid in ons land.

Omdat de herdenkingsplechtigheden niet door kunnen gaan vanwege de coronamaatregelen heeft burgemeester Cazemier – zonder publiek – een krans gelegd bij het oorlogsmonument op de begraafplaats in Krimpen aan de Lek. Ook heeft hij ter plekke een toespraak gehouden.

Op televisie zendt RTV Krimpenerwaard vanaf ongeveer 19.55 uur deze kranslegging en de toespraak van burgemeester Cazemier uit. Om 21.00 uur is de herhaling.

Op de radio is er vanaf 19.00 uur een speciale programmering met aangepaste muziek. Na de twee minuten stilte om 20.00 uur, is de toespraak van burgemeester Cazemier te beluisteren. Daarna volgen tot 21.00 uur nog enkele interviews, onder andere met Jan Blom, de Bergambachtenaar die onlangs een boek schreef over de gebeurtenissen op 4 mei 1945.

Ook het gedicht Vrijheid van polderdichter Teus Stouthart zal in dit uur te beluisteren zijn.

Dit bericht is 2823 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief