Archieven

Dit bericht is 1156 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – In de eerste weken van de coronacrisis ondersteunde de Lionsclub Krimpenerwaard de Stichting Welzijn Ondersteuning Krimpenerwaard (SWOK) met duizend euro.

Met dit geld heeft de stichting tal van activiteiten kunnen organiseren zoals plein- of balkongym en muziekuitvoeringen voor ouderen. De lijst van activiteiten is inmiddels aanzienlijk geworden.

Door de Coronacrisis was het voor de SWOK niet meer mogelijk om, zoals vóór die tijd gebeurde, onder andere door het geven van gymlessen ouderen te stimuleren om te bewegen. Daarom werd het idee gelanceerd om die gymlessen op meerdere locaties en bij de diverse appartementencomplexen te geven.

Deze aanpak bracht echter extra kosten met zich en dus ging de SWOK op zoek naar sponsoren. De Lionsclub Krimpenerwaard ondersteunde dit initiatief met duizend euro zodat in Bergambacht, Stolwijk, Haastrecht, Schoonhoven, Vlist en Ammerstol invulling aan deze activiteiten kon worden gegeven.

De lijst is inmiddels aanzienlijk. Zo werd er meerdere keren balkon- en pleingymnastiek gegeven in Vlist, Stolwijk Bergambacht, Haastrecht en was er live country- en Nederlandstalige muziek in Berkenwoude, Ammerstol, Haastrecht, Bergambacht en in Berkenwoude ook nog eens een accordeonist. Ook werden er bloemen en chocolade uitgedeeld.

President Jeroen van Hooff van de Lionsclub Krimpenerwaard: “De Stichting Welzijn Ondersteuning Krimpenerwaard heeft de afgelopen maanden veel, heel veel werk verzet bij de organisatie van alle evenementen voor ouderen in de Krimpenerwaard. Wij zijn er trots op dat we in elk geval een bijdrage hebben kunnen leveren aan dit geweldige, vaak onderschatte werk in de maatschappij. Op deze manier hebben we in elk geval een stukje invulling kunnen geven aan het doel van de Lions: hulp bieden daar waar mogelijk.”

Dit bericht is 1156 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief