Archieven

Dit bericht is 2227 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Winston Churchill noemde al in 1907 Oeganda ‘De Parel van Afrika’. Sylvia Koudstaal maakt binnenkort, met haar gezin en in groepsverband, een reis naar Dit Afrikaanse land. Bedoeling is om lopende projecten van de stichting Compassion te bezoeken. Daarnaast kennismaking met de sponsorkinderen.

“Compassion is een christelijke organisatie die zich inzet om kinderen te bevrijden uit armoede. Kinderen krijgen medische zorg, onderwijs en dagelijks een maaltijd”, maakt Sylvia duidelijk in gesprek met RTV Krimpenerwaard. Haar man Jeroen heeft in 2013 een marathon gelopen in Oeganda voor ‘De 4e Musketier‘. “Daarvoor moesten we tienduizend euro inzamelen voor de stichting Compassion. Dat hebben we gedaan en vanaf dat moment hebben we sponsorkinderen die we in ons hart hebben gesloten.”

Handen uit de mouwen
De groep die binnenkort afreist naar dit arme Afrikaanse land, gaan diverse projecten bezoeken. “Wij gaan ook onze sponsorkinderen bezoeken die we nog niet eerder ontmoet hebben. Wel schrijven we regelmatig en krijgen bericht terug”, vertelt Koudstaal enthousiast. “De kinderen worden steeds ouder en daardoor weten we meer wat er in hun leven gebeurt.” Er tegenop zien doet ze niet. “Nee, ik kijk er ontzettend naar uit.” Tijdens de reis moeten ook de handen uit de mouwen gestoken worden. “We gaan als groep een dag meehelpen een school af te bouwen.”

Bijdrage
De groep die afreist heeft zich gecommitteerd om een sponsorbedrag van in totaal 45.000,- euro te realiseren. Ook Sylvia en haar gezin hebben de afgelopen tijd diverse acties ondernomen om hun steentje bij te dragen. “We hebben jam en kaarten verkocht, kerststukjes gemaakt en mails gestuurd aan mensen om te sponsoren. Ook net voor vertrek is een taartenactie gedaan.” Doel is om een schoolgebouw te realiseren voor ruim 700 kinderen die nu les krijgen in de buitenlucht. Alle informatie is te lezen op de actiepagina van Compassion.

Tranen
In totaal duurt de reis elf dagen. Het verblijf is op drie verschillende plaatsen in hotels. Sylvia beaamt dat dit op sommige momenten bezwaarlijk is. “Maar als wij niet in hotels zouden verblijven, dan worden we hartstikke ziek. Als we allemaal op de wereld onze weelde zouden delen, dan zou er geen armoede zijn. Natuurlijk springen de tranen mij in de ogen als ik de armoede zie. Maar deze mensen zijn wel heel rijk in liefde en sociale omgang. Daar kunnen wij nog veel van leren.”

Sylvia Koudstaal was deze zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te gast in de radio-uitzending bij RTV Krimpenerwaard. Het item is terug te beluisteren via uitzending gemist.

Dit bericht is 2227 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief