Archieven

Dit bericht is 960 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Om de overlast van duiven tegen te gaan, gaat de gemeente Krimpen aan den IJssel strenger optreden tegen het voeren van de dieren. Dit heeft het college bevestigd aan Krimpens Belang. De lokale partij heeft de afgelopen maanden op verschillende manieren aandacht gevraagd voor de hinder die de vogels veroorzaken in de IJsselgemeente.

Al jaren zorgt een grote groep duiven voor problemen in Krimpen. Inwoners klagen over hinder en overlast door uitwerpselen en rustverstoring doordat dieren plaatsnemen op kozijnen, dakranden en balkons. Deze klachten waren voor de fractie aanleiding eerder dit jaar schriftelijke vragen te stellen aan het college.

Het college liet de fractie van Krimpens Belang weten dat haar inspanningen om de – onnatuurlijke – grote populatie duiven in te perken helaas nog niet duurzaam het gewenste resultaat heeft gegeven. Uit de beantwoording van de vragen blijkt dat in de afgelopen jaren vermoedelijke overtreders zijn aangesproken en in 2019 een vangactie is gehouden. Er zijn geen processen-verbaal opgemaakt. Vanwege de crisissituatie is aan deze overlast in de afgelopen maanden geen prioriteit gegeven.

Op de vraag van Krimpens Belang of er gezondheidsrisico’s verbonden zijn aan (de overlast van) duiven is geantwoord: “We gaan er vanuit dat er een gezondheidsrisico is voor mensen die in aanraking komen met de duiven of hun uitwerpselen. Duiven dragen soms ziekteverwekkers bij zich, zoals bacteriën, virussen en schimmels. Ook kunnen duiven parasieten bij zich dragen.”

Afgelopen raadsvergadering heeft het college aan Krimpens Belang bevestigd recent besloten te hebben om te gaan handhaven op het voeren van duiven zodra de capaciteit dit toelaat. “Wij hebben in beginsel niets tegen duiven, echter wel wanneer er gezondheidsrisico’s optreden door een bovennatuurlijk aantal duiven”, aldus Sethi Plaisier van Krimpens Belang. “Het voeren van de duiven blijkt een belangrijke reden voor dit bovennatuurlijk aantal. Wij zijn dan ook erg blij dat recentelijk besloten is om te gaan handhaven op het voeren van duiven zodra de capaciteit dit toelaat. Wij zullen dit dossier blijven volgen.”

Dit bericht is 960 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief