Archieven

Dit bericht is 3298 keer gelezen

plasticSCHOONHOVEN – In een kleine werkplaats in Schoonhoven-Noord werken Ted Jooren en Pieter van der Kruk al een aantal jaar aan een plastic recycling project: Shred and Mold (vrij vertaald; vermalen en verwerken). Hobbymatig, maar ook omdat ze het goed vinden om na te denken over wat er allemaal mogelijk is met plastic afval.
“We verzamelen verschillende soorten plastic, vermalen deze in een zelfgemaakte hakselaar en verwerken de vlokken die daaruit komen in nieuwe duurzame producten”, vertellen Ted en Pieter. “Voor een nieuwe productlijn zijn we op zoek naar mensen die plastic afval voor ons apart willen houden.”
HDPE
“Plastic voorwerpen die we in ons dagelijks leven gebruiken zijn gemaakt van verschillende soorten plastic. Allemaal met hun eigen eigenschappen. Wij zijn nu specifiek op zoek naar HDPE, de plasticsoort die wordt gebruikt voor bijvoorbeeld shampooflessen, flessendoppen, flessen voor wasmiddel etcetera. Te herkennen aan de letters HDPE of PEHD op de onderkant.”
Mensen die bereid zijn een plankje, kastjes, zakje of hoekje in huis te reserveren voor HDPE plastic, kunnen zich aanmelden via e-mail info@shredandmold.com. Eens per maand zullen Ted en Pieter een aangekondigd rondje door de stad fietsen om het plastic op te komen halen. “Deelnemers worden uiteraard passend beloond.”
info

Dit bericht is 3298 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief