Archieven

Dit bericht is 1034 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Vorig jaar kon de Dorpskerk van Ouderkerk aan den IJssel op Open Monumentendag in verband met corona niet opengesteld worden. Dit jaar wel. De kerk is op zaterdag 11 september van 10.00 tot 17.00 uur open.

Er is veel te zien: het praalgraf van het geslacht Nassau-Lalecq, eeuwenoud meubilair, fraai koper- en houtsnijwerk en oude grafzerken. Er worden steeds rondleidingen gegeven.

In de kerk wordt een expositie gehouden over onder andere de kerk, de beide grafkelders, het orgel en het busongeluk van 20 november 1941. Er zijn oude voorwerpen, foto’s en archiefmaterialen te zien.

Het historische Kam-orgel wordt de hele dag door diverse organisten bespeeld. Het is echter niet mogelijk om een kijkje op de orgelgalerij te nemen in verband met de coronamaatregelen.

Het carillon zal dit jaar voor het eerst tijdens een Open Monumentendag bespeeld worden en wel van 10.00 tot 10.30 uur. De toren kan dit jaar in verband met de coronamaatregelen niet beklommen worden.

Verder is er in de vlakbij de Dorpskerk gelegen Oudheidskamer (‘d’ Ouwe Backery’, Dorpsstraat 19) een expositie te zien over de Tweede Wereldoorlog. Daarin staan de Ouderkerkse oorlogsslachtoffers centraal. Ook is het mogelijk om een tocht met historische schepen te maken vanuit Ouderkerk. Een folder met informatie over de vaartochten is op Open Monumentendag onder andere te verkrijgen in de Oudheidskamer.

Dit bericht is 1034 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief