Archieven

Dit bericht is 840 keer gelezen

insigneKRIMPEN A/D IJSSEL – Jeffrey Swanborn uit Krimpen aan den IJssel heeft woensdagmiddag in het raadhuis het zogeheten Draaginsigne gewonden (DIG) uitgereikt gekregen. Het ereteken werd hem overhandigd door burgemeester Martijn Vroom.
Het DIG wordt door het Veteraneninstituut, namens de minister van Defensie, toegekend aan militairen en veteranen die lichamelijk of psychisch gewond zijn geraakt tijdens een vredesmissie of militaire operatie. Voor de toekenning gelden strikte criteria.
Jeffrey Swanborn diende van 7 oktober 2008 tot 13 februari 2009 bij de luchtmachteenheid ATF-9, missie ISAF op Kandahar Air Field in Afghanistan. Hij was medeverantwoordelijk voor de beveiliging en werkte vanwege zijn geneeskundige opleiding ook op de hulppost. De traumatische ervaringen van de raketaanvallen op Kandahar Air Field en de confrontatie met zwaar oorlogsleed zorgden bij Jeffrey uiteindelijk voor ernstig psychisch letsel.
De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van de familie van Jeffrey Swanborn en de leden van het bestuur van de Stichting Veteranen Krimpen aan den IJssel.

Dit bericht is 840 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief