Archieven

Dit bericht is 848 keer gelezen

Foto: John Wijntjes

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Burgemeester M.W. Vroom heeft dinsdagochtend drie Koninklijke Onderscheidingen uitgedeeld.  Ter gelegenheid van Koningsdag 2022 heeft Zijne Majesteit de Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau: mevrouw M. Goudriaan-Rijkaart, de heer J. Goudriaan en de heer N. Feijnenbuik. De uitreiking heeft plaatsgevonden in het raadhuis.

Mevrouw M. Goudriaan-Rijkaart (75 jaar) is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau
Zij is tot op heden mantelzorger voor haar gehandicapte zoon. Haar zoon woont in de woonvoorziening Zwaluwhof van de Stichting Pameijer. Daarnaast zet zij zich tweewekelijks in voor de inloop-activiteitenavond. Daarnaast is zij sinds 1993 vrijwilliger bij de Protestantse Wijkgemeente ArkRank. Zij regelt de afspraken met de (gast)predikanten, helpt bij de schoonmaak, verzorgt de koffiebijeenkomst en helpt waar nodig. Ook is zij lid van en vrijwilliger bij het Kerkkoor Krimpen aan den IJssel.

Daarnaast doet zij wekelijks vrijwilligerswerk bij het verpleeghuis Tiendhove te Krimpen aan den IJssel. Zo helpt mevrouw Goudriaan bij de wekelijkse kerkdienst. Ook helpt zij maandelijks bij het christelijk zanguurtje en jaarlijks bij de avondvierdaagse voor de cliënten bij het zorgcentrum. Ook sorteert, wast en strijkt zij wekelijks als vrijwilliger bij de Stichting Oost Europa Zending de bruikbare kleding om te verkopen of om te versturen naar Oost-Europa.

De heer J. Goudriaan is (76 jaar) benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau
Tot zijn pensionering was de heer Goudriaan eigenaar van een fietsenwinkel. Daarnaast is hij sinds 1968 vrijwilliger bij de Voetbal Vereniging Spirit. Hier was hij tot 1980 bestuurslid en redacteur van het clubblad. Sinds 1990 is hij lid van de schoonmaakploeg, draait hij koffiediensten en verricht hij hand-en-spandiensten. Ook is de heer Goudriaan sinds 1986 vrijwilliger bij de Protestantse Wijkgemeente ArkRank. Hij fungeert als koster, is lid van de redactie van de nieuwsbrief en van de beheercommissie. Daarnaast was hij 8 jaar kerkenraadslid.

Vanaf 2005 is hij voorzitter en sinds 2018 tevens secretaris van de Vereniging van Eigenaren Cascade II. Ook is hij sinds 2005 vrijwilliger bij de Voedselbank Krimpen aan den IJssel. Hij draagt bij aan het uitladen en verdelen van de producten en de uitgifte van de pakketten. Ook vervoert de heer Goudriaan vanaf 2012 inwoners in Krimpen van en naar het Gezondheidscentrum Krimpen en naar het ziekenhuis. Daarnaast was hij tot 2020 jarenlang lid van de Verwantenraad van de woonvoorziening Zwaluwhof van de Stichting Pameijer, waar zijn gehandicapte zoon woonachtig is.

De heer N. Feijnenbuik (73 jaar) is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau
Tot zijn pensionering in 2006 werkte de heer Feijenbuik als manager bij KPN Nederland. Daarnaast was hij van 1975 – 2005 vrijwilliger bij de Voetbalvereniging DCV. Hij was wedstrijdsecretaris senioren en bestuurslid van 1980-1997. Daarnaast organiseerde hij mede de voetbal- en klaverjastoernooien. Tevens was hij contributiepenningmeester en digitaliseerde hij de gehele leden- en contributieadministratie. Ook zette hij zich in voor de onderhoudswerkzaamheden.

Van 2007 tot 2011 was de heer Feijenbuik lid van de kookstaf bij het zomerkamp van de Scouting St. Bonifaas. Ondanks zijn ziekte is hij tot op heden is hij vrijwilliger bij de Vereniging Golfpark Crimpenerhout. Hij organiseert hier wekelijks de Herenmiddag op vrijdag. Ook verricht hij organisatorische werkzaamheden voor de wedstrijd- en evenementencommissie . Daarnaast was de heer Feijenbuik vrijwilliger bij de Nationale Vereniging de Zonnebloem en is hij sinds 2020 bestuurslid van de lokale bridgevereniging.

Foto: Gemeente Krimpen aan den IJssel

Dit bericht is 848 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief