Archieven

Dit bericht is 1734 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Burgemeester Roel Cazemier heeft vrijdag in Schoonhoven koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan Ans van Achthoven-Janssen, Anja van Breukelen-Kromme en Nel van den Berth-Peltenburg. Dit omdat ze alle drie meer dan 25 jaar vrijwilliger zijn bij Speelotheek Leentje Beer in Schoonhoven.

Ans van Achthoven is 26 jaar vrijwilliger en coördineert het onderhoud van het speelgoed. Zij draait regelmatig een uitleendienst en zit in de werkgroep Nieuw Speelgoed. Ze is aanwezig bij de speelochtenden waar ouders en kinderen tot vier jaar elkaar ontmoeten en waar op informele wijze opvoedideeën uitgewisseld kunnen worden.

Anja van Breukelen begon in 1992 als medewerker van de speelotheek. Zij deed dit naast haar werk op het consultatiebureau. Door dit werk heeft ze veel contact met jonge ouders. En kan zo de speelotheek en het belang van spelen promoten. Van Breukelen zat in het bestuur van 1998-2001 en coördineert momenteel de planning en inzet van de vrijwilligers. Twee keer per maand draait ze mee in de uitleendienst. Van 1993-2001 was zij vrijwilliger op de speelochtenden.

Nel van den Berth-Peltenburg is naast haar werk als kinderverpleegkundige in het Groene Hart Ziekenhuis al 29 jaar vrijwilliger bij de Speelotheek. Ze begon als algemeen medewerker. In de afgelopen jaren zat ze in het bestuur (secretaris van 1992 – 2000), deed ze jarenlang de coördinatie van de inkoop en hield ze zich bezig met het onderhoud van het speelgoed. Ook is ze vrijwilliger bij de speelochtend.

Alle drie zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking van de Koninklijke Onderscheidingen zou plaatsvinden in oktober 2020. Mede omdat Speelotheek Leentje Beer dat jaar haar 35-jarig jubileum vierde. Door coronamaatregelen kon dat toen geen doorgang vinden.

Dit bericht is 1734 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief