Archieven

Dit bericht is 1231 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Stadsbrouwerij Argentum in Schoonhoven heeft afgelopen zaterdag, samen met leden van de Lionsclub Krimpenerwaard, een start gemaakt met het brouwen van drie unieke bieren. Het gaat om een blond, een goudblond en een brons bier. Alle drie de bieren worden gebrouwen volgens de receptuur die door de leden van de Lionsclub zijn geselecteerd. De opbrengst van de verkoop ervan zal volledig worden gebruikt voor de ondersteuning van goede doelen in de regio.

Het was afgelopen zaterdag hard werken voor de leden van de Lionsclub Krimpenerwaard. De eerste stap in het uitgebreide brouwproces – schroten, mouten, maischen, koken, cooling, fermenteren, filteren en bottelen – werd gezet. Hiermee is de basis gelegd voor de productie van de eerste van de drie bijzondere bieren die allemaal herkenbaar zullen zijn aan een leeuwenafbeelding op het etiket. De weken hierna worden de andere smaken gebrouwen.

De bieren in 0,75 liter verpakking zijn over drie maanden, nadat er is gebotteld, te koop voor een bedrag van rond de 7,50 euro. De opbrengst van de actie is bestemd voor de ondersteuning van charitatieve instellingen in de regio die daar met name in deze coronatijd grote behoefte aan hebben.

Lions-organisator Jeroen Groot: “De belangrijkste doelstelling van een Lionsclub is hulp bieden daar waar nodig. Om dat te kunnen doen organiseren we elk jaar diverse activiteiten en evenementen waarvan de opbrengst naar goede doelen in de regio gaat. Door corona is dit heel lastig geworden. We zijn dan ook heel blij dat brouwer Henk van de Loo en Hannie van Hees – eigenaren van Argentum – ons de mogelijkheid hebben geboden om speciale bieren voor de Krimpenerwaard te brouwen waarmee wij een nieuwe sponsoractie hebben. Wij vinden het een aantrekkelijke actie met bieren die zo lekker zijn dat je ze nooit alleen, maar altijd met vrienden drinkt. Ze worden aan zowel particulieren als bedrijven in de regio te koop aangeboden. Een mooi cadeau of relatiegeschenk denken wij. De volledige opbrengst kunnen we vervolgens besteden aan de instellingen die dit zo hard nodig hebben.”

Dit bericht is 1231 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief