Archieven

Dit bericht is 1320 keer gelezen

LEKKERKERK- Anneke den Hartog en Gerda Sacré zijn er reuze trots op dat sinds kort naast de ingang van hun schoolgebouw het vignet Gezonde School is bevestigd. De docenten biologie en zorg en welzijn hebben er samen met een aantal collega’s de afgelopen schooljaren hard voor gewerkt om het certificaat te behalen.

“We zijn de eerste locatie van het Driestar College dat zich een Gezonde School mag noemen” glunderen ze. De vestiging in Lekkerkerk biedt zowel VMBO, HAVO als VWO opleidingen aan in een leeromgeving waar veel jongeren uit de Krimpenerwaard en Alblasserwaard hun middelbare schooltijd beleven.

Wethouder Wisja Pannekoek van de gemeente Krimpenerwaard kwam naar Lekkerkerk om het bordje samen met locatiedirecteur Jelier aan de muur te schroeven. Bij die gelegenheid feliciteerde hij het team en riep hen op het behaalde resultaat ook de komende jaren waar te maken. “Want een dergelijk certificaat is drie jaar geldig en kan pas worden verlengd als is aangetoond dat het beleid en de lesprogramma’s een positief effect hebben op het gedrag van de leerlingen.”

Landelijk initiatief
Het project Gezonde School is een landelijk initiatief waar verschillende ministeries en instanties zoals de GGD en het RIVM participeren. De overheid is een belangrijke partner in de financiering van activiteiten die in het kader van het project worden ontplooid.

De bedoeling is de gezondheid van leerlingen effectief en blijvend te verbeteren. Ruim 1.700 scholen in Nederland doen op de één of andere manier mee. Iedere school kiest zelf voor een thema zoals bewegen en sport, voeding, hygiëne of welbevinden.

Tekst gaat verder onder foto

Smoke free
Bij het Driestar College zijn ze aan de slag gegaan met het thema roken, alcohol en drugspreventie. In hun eerste middelbare schooljaar wordt de leerlingen het programma Smoke free aangeboden waar zij op meerdere momenten en manieren worden gewezen op de nadelige gevolgen van roken op de gezondheid.

In het tweede leerjaar komen de gevaren van alcohol en drugs aan bod en in het jaar daarna worden de jongeren onder het motto Voorkom geïnspireerd tot het maken van gezonde keuzes in hun nog jonge leven. Niet roken, weinig tot geen alcohol drinken en drugs laten voor wat ze zijn, vormen de hoekstenen van het programma.

Gezonde toekomst
“We zien dit als een manier om een zo veilig mogelijke schoolomgeving te creëren en proberen een bijdrage te leveren aan een gezonde toekomst voor de aan ons toevertrouwde leerlingen” aldus Gerda en Anneke. Met succes, want het thema leeft onder de jongeren en hun ouders, hebben ze gemerkt.

Dit bericht is 1320 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief