Archieven

Dit bericht is 1652 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Het Driestar College en Wartburg College trekken gezamenlijk op om te komen tot een nieuwe school voor voortgezet onderwijs in Krimpen aan den IJssel. Dat maken de besturen van beide scholen bekend.

De nieuwe school moet de vestiging van het Driestar College in Lekkerkerk en die van het Wartburg College in de Rotterdamse wijk Zevenkamp (Revius) gaan vervangen. Doel is om met elkaar te komen tot een ‘toekomstbestendig aanbod van reformatorisch onderwijs in het gezamenlijke voedingsgebied’. Deze doelstelling is voor beide onderwijsinstellingen belangrijker dan het in stand willen houden van een eigen, individuele vestiging.

Uit onderzoek is gebleken dat Krimpen aan den IJssel als mogelijke nieuwe gezamenlijke vestigingsplaats het meest voor de hand ligt.

Inmiddels hebben de colleges van bestuur van de scholen in de regio Kerk IJssel Drecht ingestemd met de plannen. Daarmee is een belangrijke hobbel genomen om tot een gezamenlijke nieuwe locatie te komen. Zoals het er nu naar uitziet, zal de formele toestemming van het ministerie in 2021 afgegeven worden. Door alles vast te leggen in een formeel document kunnen nu alvast vervolgstappen gezet worden, zoals het zoeken naar passende huisvesting in Krimpen voor een locatie van ongeveer 1000 leerlingen.

De scholen wensen te melden dat de plannen geen enkel gevolg voor de continuïteit van het onderwijs op beide bestaande locaties. “Het onderwijsaanbod blijft in stand en wordt volgens de bekende kwaliteitsnormen gegeven.”

Beide scholen verwachten volgend voorjaar een uitspraak te kunnen doen over hoe en door wie de nieuwe locatie aangestuurd wordt. De nieuwe school kan een vestiging worden van het Driestar College óf van het Wartburg College. Het is ook mogelijk dat de nieuwe school in gezamenlijkheid aangestuurd wordt.

Dit bericht is 1652 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief