Archieven

Dit bericht is 5214 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – DA-Drogisterij en Parfumerie De Goudsbloem gaat medio maart in andere handen over. Hans en Ella Verloop dragen het stokje over aan Jan en Pauline Mijnders-Flach, die het bedrijf onder de naam Drogisterij & Parfumerie Flach De Goudsbloem voortzetten.

De naam Flach is niet onbekend in de drogistenwereld in de regio. Andries Flach, grootvader van Pauline begon in 1938 een drogisterij in Ridderkerk, zijn drie zoons volgden in zijn voetsporen in eigen filialen en zo kwam het dat vader Max een onderneming begon aan het Dorpsplein in Stolwijk, waar dochter Pauline het vak met de paplepel kreeg ingegoten. Ze werkte meer dan twintig jaar mee in de zaak van haar ouders, volgde talloze opleidingen, cursussen en workshops en is daardoor een in alle opzichten een bevlogen en gediplomeerd drogist. Echtgenoot Jan weet van de inhoudelijke kant van het vak wat minder af maar is een getalenteerd ondernemer die er prima in slaagt de organisatorische en financiële zaken te regelen. Samen namen zij in 2020 de drogisterij in Stolwijk over.

Toen hen ter ore kwam dat Hans Verloop er in Krimpen aan de Lek mee wilde stoppen, hadden ze wel oren naar een overname. De goedlopende drogisterij & parfumerie paste precies in hun streven om de zaken uit te breiden. Hans Verloop was al enige tijd op zoek naar een geschikte opvolger. “Het heeft er enige tijd op geleken dat onze zoon het bedrijf voort zou willen zetten, maar tijdens een rondreis door Canada vond hij de liefde van zijn leven is daar gebleven.”

“Ik vind het nog steeds leuk om met onze klanten om te gaan”, vertelt Hans. “Altijd als mensen de winkel uitgaan met een mooi product en een passend advies voel ik me daar tevreden over.” Maar het echtpaar nadert de zeventig en vinden het tijd wat gas terug te nemen. In het najaar hopen ze naar Canada af te reizen om hun jongste kleinkind in de armen te sluiten, want dat is er tot nu toe nog niet van gekomen.

Het is inmiddels dertig jaar geleden dat Hans Verloop de DA-drogisterij overnam van mevrouw Richel. Wat hij aantrof was een leuke zaak met een wat onoverzichtelijk assortiment, want zijn voorgangster verkocht werkelijk van alles. Hij besloot alle bij-artikelen de deur uit te doen en zich te concentreren op drogisterijproducten en parfumerieartikelen. Dat werkte en de zaken liepen zo goed dat uitbreiding noodzakelijk werd. Verloop bouwde een verdieping boven de winkel in het oude winkelcentrum waar het magazijn kwam en het winkeloppervlak vergroot kon worden. Later nam hij het filiaal van de ABN-AMRObank over en betrok het pand van schilder Jan de Jager er bij. Toen de Markt van Krimpen werd gerealiseerd kwam hij op de huidige locatie terecht en dat bevalt tot op heden prima. Bij de ontwikkeling van het huidige winkelcentrum was Hans als voorzitter van de winkeliersvereniging overigens nauw betrokken.

Jan en Pauline zijn al jaren aangesloten bij de keten ‘Drogist Bewust Beter’. Een groep zelfstandige ondernemers die samenwerken onder de motto’s Bewust Beter (Al onze medewerk(st)ers hebben het diploma Drogist of Assistent Drogist), Bewust Goedkoper (Onze folders en Direct Mails zeggen het al: Goedkoop) en Bewust Lager (Bezoek onze winkels en bekijk de prijsstelling en ook hier merk je Laag!).

Vertrouwde gezichten blijven
Simone en Corrie, al jarenlang de vertrouwde gezichten achter de toonbank in Krimpen aan de Lek blijven gewoon. Marlinda komt er bij. Zij werkt al ruim twintig jaar in Stolwijk en neemt de rol van filiaalmanager op zich. Pauline blijft vooral actief in Stolwijk en Jan pendelt straks tussen beide filialen.

Na de overdracht op 19 maart gaat de zaak een paar dagen dicht om op donderdag 24 maart te heropenen. “Veel zullen we niet veranderen, maar de naam DA wordt in ieder geval vervangen door Drogist Bewust Beter. De heropening gaat gepaard met een paar leuke acties en demonstraties door leveranciers, waarover later meer.

Dit bericht is 5214 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Drogisterij De Goudsbloem in andere handen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief