Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1220 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Jongeren hebben behoefte aan een eigen plek. Een plek waar ze worden gezien, gehoord en waar ze zichzelf kunnen zijn. In onze regio is sinds kort een lokale afdeling van ‘Youth for Christ’. Doel: zo snel mogelijk de droom waarmaken om er te zijn voor de jongeren.

“Het is een droom die ik al een jaar of tien heb”, vertelt initiatiefneemster Priscilla van Os aan RTV Krimpenerwaard. “Ik ben al veel met jongeren bezig en wil ze een eigen plek aanbieden. Je moet ons aanvullend zien op het al bestaande jongerenwerk.” Enkele maanden geleden is een start gemaakt om de plannen te realiseren. Een facebookpagina is aangemaakt, vrijwilligers gezocht en een crowdfundactie gestart. Een enquête onder jongeren heeft inzichten gebracht in de behoeften. Daarbij bracht een inspiratieavond veel ideeën naar voren.

Wat is Youth for Christ?
Een organisatie met een hart voor jongeren. Al ruim 75 jaar wordt vanuit het christelijk geloof het evangelie vertaald naar de leefwereld van de jongeren. Internationaal actief in meer dan 100 landen met tienduizenden medewerkers. Vanaf nu is er dus ook een afdeling Krimpenerwaard.

Uitkomst enquête
Hieruit is duidelijk naar voren gekomen dat jongeren een eigen plek zoeken. Een plaats waar ze zichzelf kunnen zijn en elkaar kunnen ontmoeten. Eenzaamheid, gebrek aan passende activiteiten en psychische problemen voeren de top drie aan. Afgelopen jaar door corona is de behoefte aan samenzijn versterker geworden.

Plannen voor de komende tijd
Er gaat een ‘MOP’ komen, een Mobiele OntmoetingsPlek. Daarvoor is een bus die alvast is aangekocht door garage Both in Bergambacht. Als de coronaregels het toelaten kunnen de vrijwilligers daarmee de jongeren overal opzoeken. Met genoeg zitplaatsen kunnen ze met elkaar kletsen, chillen, wat drinken en verhalen met elkaar delen. Daarnaast komen vaste locaties om elkaar te ontmoeten. De eerste locatie is er al in Stolwijk.

Financieel
Om de plannen te realiseren is een crowdfundactie gestart. Eerste doel is om de bus in eigen beheer aan te schaffen. Daarnaast worden sponsors gezocht en is financiële ondersteuning gevraagd aan de kerken. Priscilla gaat ervan uit dat ze na de zomervakantie daadwerkelijk van start gaan. Zelf gaat ze zich voor een aantal dagen per week inzetten. Dat haar droom realiteit mag worden.

Dit bericht is 1220 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief