Archieven

Dit bericht is 3345 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De plannen voor de komst van een sport- en evenementencentrum met overdekte schaatsbaan in het Groene Hart worden steeds serieuzer. Bij Rabobank Hollandse IJssel worden zaterdag 28 augustus de ontwerptekeningen en het voorlopige plan gepresenteerd, die als basis dienen voor een haalbaarheidsonderzoek.

In dit onderzoek wordt gekeken of het haalbaar is om een een multifunctioneel centrum met bovenregionaal karakter te realiseren in Midden-Holland. De Krimpenerwaard en Gouda zijn daarbij in beeld als geschikte vestigingslocaties.

Een groep enthousiastelingen, veelal met een schaatsachtergrond is initiatiefnemer van dit burgerparticipatie project, voortkomend uit de studie ‘De Kracht van de Krimpenerwaard’ en het daarop volgende plan ‘Panorama Krimpenerwaard’. Er wordt onderzocht of de bouw van een sport- en multifunctioneel centrum met daarin een geheel overdekte vierhonderd meter (400m) schaatsbaan en andere voorzieningen voor ‘sportieve, culturele en maatschappelijke activiteiten’ een reële kans van slagen heeft.

Om een professioneel haalbaarheidsonderzoek te laten uitvoeren is veel geld nodig. Rabobank Hollandse IJssel, Provincie Zuid-Holland, gemeente Krimpenerwaard en Gouda en Daikin (hoofdsponsor van de KNSB) en een aantal regionale bedrijven hebben het grootste deel van het benodigde geld hiervoor beschikbaar gesteld. Ook een aantal lokale schaatsverenigingen heeft een bijdrage geleverd. Door deze bijdragen kan het bedrijf Operatie NL-Ontwikkelingen binnenkort starten met het haalbaarheidsonderzoek en komt de droom van menig sportliefhebber een stap dichterbij.

Partners gezocht
Er is veelvuldig contact onderhouden met de verschillende overheden zoals de Provincie Zuid Holland, de gemeenten Krimpenerwaard, Krimpen aan den IJssel en Gouda. Er moeten immers financiële, planologische en verkeerstechnische aspecten gerealiseerd worden.

Om het draagvlak voor het plan te vergroten wordt gezocht naar (nog meer) partners in het bedrijfsleven. Met name bedrijven uit deze regio, die een band hebben met schaatsen.

Dit bericht is 3345 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief