Archieven

Dit bericht is 3937 keer gelezen

BERGAMBACHT – Bij het oprollen van een internationale drugsbende is onder meer in Bergambacht een pand doorzocht. Ook in Bodegraven, Woerden, Waddinxveen en Alphen aan de Rijn deed de politie invallen.

De bende opereerde vanuit het Groene Hart. Tijdens een actiedag op 23 juni doorzocht de politie zes panden. Daarbij zijn tien personen uit Polen in de leeftijd tussen de 45 en 24 jaar aangehouden. Negen van hen zitten vast. Woensdag is hun voorarrest met negentig dagen verlengd.

In de doorzochte panden werden ook honderden kilo’s softdrugs aangetroffen, tientallen kilo’s harddrugs, circa 250.000 euro in contanten en diverse (vuur)wapens.

Volgens het OM heeft de criminele organisatie zich minstens twee jaar bezig gehouden met de smokkel van hard- en softdrugs vanuit Nederland naar andere landen, waaronder Frankrijk, Engeland, Spanje en Noorwegen. Hun werkwijze bestond eruit dat zij reservebanden van vrachtwagens vulden met drugs, die in een busje naar parkeerplaatsen langs de snelweg reden en daar plaatsten onder vrachtwagens. De chauffeurs van de vrachtwagens zaten in het complot.

Dit bericht is 3937 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief