Archieven

Dit bericht is 858 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Wie dacht dat er op de ruilbeurs van dierentuinplaatjes alleen kinderen af zouden komen, had het goed mis. In de lange rij die zich woensdagmiddag bij Jumbo De Korf vormde stond menige 65-plusser die bij voorbaat als excuus aanvoerde dat “hij of zij de plaatjes spaarde voor de kleinkinderen.” Natuurlijk!

De ruibeurs vormde de afsluiting van een landelijke actie van grootgrutter Jumbo. Bij iedere tien euro aan boodschappen ontvingen de klanten drie plaatjes, die een plekje konden krijgen in een verzamelalbum over het leven in de Rotterdamse diergaarde Blijdorp.

150 verschillende foto’s moesten er worden gespaard om de collectie compleet te maken. Dat lukte natuurlijk niet altijd. Sommige plaatjes waren zeldzaam en andere kwamen terecht in het stapeltje dubbele. In de wachtrij begonnen de meest fanatieke verzamelaars al met ruilen om aan de tafel de laatste ontbrekende plaatjes te scoren. Tevreden keerden de meeste bezoekers huiswaarts, maar uw correspondent is nog op zoek naar de nummers 63, 70 en 85. “Ook voor mijn kleindochter, dat spreekt voor zich.”

Dit bericht is 858 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief