Archieven

Dit bericht is 1480 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK- Het was eigenlijk een toevallige samenloop van omstandigheden die voor alle aanwezigen op het terrein van ijsclub Thialf feestelijk uitpakte.

Drumfanfare Crescendo repeteert er iedere woensdagavond in het clubgebouw of op het veld. Ze zijn druk met het instuderen van de show die zij op 2 juli gaan verzorgen tijdens hun jaarlijkse taptoe en konden de aanwezigheid van wat enthousiast publiek wel gebruiken om de puntjes op de i  te zetten.

Week van de Vluchteling
Dat kwam goed uit, want op datzelfde moment organiseerde Krimpenerwaard Intercultureel (KIC) ter gelegenheid van de Week van de Vluchteling een pannenkoekenfestijn in meerdere kernen in de gemeente, waaronder ook in de kern Krimpen aan de Lek. Naar schatting een kleine negentig genodigden, jong en oud, lieten zich de Hollandse lekkernij goed smaken.

Onder hen (ex) statushouders, vluchtelingen uit diverse gebieden waaronder Oekraïne en anderen die om wat voor reden dan ook huis en haard moesten verlaten en in Krimpen aan de Lek werken aan een nieuw bestaan. KIC helpt hen daarbij door allerlei ontmoetingen te organiseren. Ontmoetingen van vrouwen en mannen in bijna elke kern van de Krimpenerwaard. Daarnaast organiseren zij speciale evenementen als vrouwenzwemles, internationale vrouwendag, Wereldvluchtelingendag. Verder helpen de vrijwilligers met integreren door coaching, het vinden van taalstages, werkervaringsplaatsen en werk.

Tekst gaat verder onder foto

Taptoe
Toen de door een stuk of twintig vrijwilligers gebakken pannenkoeken zo goed als op waren betrad de drumfanfare het terrein om hun muzikale optreden aan de aanwezigen te presenteren. Dat werd zeer gewaardeerd en belooft wat voor zaterdag 2 juli, want dan organiseert Crescendo voor de 36ste keer hun taptoe waar zij zelf een groot aandeel in hebben en net als altijd vier andere muziekverenigingen hebben uitgenodigd om zich ook te presenteren.

Dit jaar zijn dat  de Show-en Marchingband Tamarco uit Leiderdorp, het showkorps O&V uit Nuenen, Dice Musica uit Ter Aar de Euroband uit Rotterdam. De korpsen laten individueel hun muzikale kwaliteiten zien en horen en eindigen traditiegetrouw in een gezamenlijk optreden, waarin een uitvoering van het Wilhelmus het vaste slotstuk vormt.

‘Plezier beleven’
“We hebben er weer heel veel zin in” vertelt Kim Rook, één van de organisatoren binnen de vereniging. Drumfanfare Crescendo heeft de afgelopen jaren het ledental wat zien teruglopen, maar er is een jonge, enthousiaste groep muzikanten overgebleven, die zelf veel plezier beleven aan hun hobby en graag laten zien wat ze in hun mars hebben. “Maar we zouden wel wat nieuwe leden willen verwelkomen. Die hoeven alleen een beetje muzikaal gevoel mee te brengen om te leren hoe zij een instrument bespelen.”

Na een succesvol verlopen speculaaspoppenactie in december had de drumfanfare voldoende middelen om nieuwe uniformen te bestellen. De oude werden toch wat sleets. “We hadden gehoopt deze tijdens de taptoe te kunnen laten zien maar helaas, ze zijn nog niet geleverd” aldus Kim.

De taptoe van Crescendo vindt op zaterdag 2 juli plaats op het terrein van voetbalvereniging Dilettant, aanvang 19.00 uur. De toegang is vrij. Daaraan voorafgaand lopen de deelnemende korpsen een straatparade door de dorpskern.

 

Dit bericht is 1480 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief