Archieven

Dit bericht is 1462 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Schoonhoven werd donderdag bezocht door de besturen van zowel Nieuwpoort aan de Lek als broederstad Nieuwpoort aan de IJzer in België.

De bestuurders van beide steden bekrachtigden hun broederschap, die vanaf 1985 vorm kreeg bij de viering van 700 jaar stadsrechten van Nieuwpoort aan de Lek, door het tekenen van een verbroederingsakte in het stadhuis van Nieuwpoort. Aansluitend gingen de aanwezigen naar Schoonhoven.

De bestuurders van Nieuwpoort Nederland en Nieuwpoort België deden een stadswandeling, verzorgd door Stichting Stadswandeling Schoonhoven. Ook bezochten zij hotel-restaurant Belvedère en galerie Meesters van de Zilverstad boven de Veerpoort. Nieuwpoort België en Schoonhoven delen de band met Nieuwpoort: Nieuwpoort België als naamgenoot en Schoonhoven als deel van de vestingtweeling.

Het ontvangst in Schoonhoven werd georganiseerd door Schoonhoven Partners, verantwoordelijk voor de citymarketing van Schoonhoven. Mariëlle Runge vanuit gemeente Molenlanden en Marco Oudshoorn uit Schoonhoven vergezelden de besturen.

Dit bericht is 1462 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief