Archieven

Dit bericht is 1606 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Afgelopen december vond alweer voor de zesde keer de inzamelingsactie van Douwe Egberts punten en vreemd en oud geld plaats in Krimpen aan den IJssel.

De inzameling werd georganiseerd door de Krimpense Lions Club. Met de DE punten worden pakken koffie aangeschaft voor de Voedselbank Krimpen aan den IJssel en met het ingezamelde vreemd en oud geld kunnen staaroperaties in derdewereldlanden worden bekostigd.

Succes overtroffen
Na vijf eerdere zeer succesvolle edities hoopten de Lions ook met de zesde editie weer een mooi resultaat te boeken. En met steun van de Krimpense bevolking is dat zeker gelukt. Totaal werden er 444.729 punten ingezameld, goed voor 948 pakken koffie voor de Krimpense Voedselbank die daar weer ruim een jaar mee vooruit kan. De actie in 2018 was goed voor 882 pakken koffie.

In totaal is 44,1 kilo vreemd en oud geld ingezameld. De opbrengst hiervan wordt door de Wilde ganzen met vijftig procent verhoogd. Totaal kunnen met de Krimpense opbrengst 133 oogoperaties in derdewereldlanden worden betaald. Ook deze inzameling was succesvoller dan de vorige actie (129 operaties).

Gezien het succes van de actie is het volgens de voorzitter van de inzamelingscommissie, André Boon, duidelijk dat er inmiddels een mooie traditie aan het ontstaan is in Krimpen aan den IJssel. Zonder twijfel zal de actie dan ook eind dit jaar voor de zevende keer worden georganiseerd.

Dit bericht is 1606 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief