Archieven

Dit bericht is 1032 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Tijdens de afgelopen jaarwisseling is er, voor zover nu bekend, voor 17.200 euro schade aangericht aan gemeentelijke eigendommen in Krimpenerwaard. Dat laat de gemeente weten aan RTV Krimpenerwaard. Dit bedrag kan de komende tijd nog hoger worden.

Voor het tweede jaar op rij was er een landelijk vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling. De reden hiervoor was om de zorg niet nog verder te belasten in de huidige pandemie. Echter is er ondanks het verbod toch genoeg vuurwerk de lucht in gegaan.

Het vuurwerk is niet alleen de lucht ingeschoten, maar heeft ook op de grond gezorgd voor de nodige vernielingen. Zo zijn er in Gouderak en Bergambacht brievenbussen opgeblazen en zijn er dertien afvalbakken vernield in Krimpenerwaard, zo meldt de gemeente. Ook vijf verkeersborden en vier speeltoestellen moesten het ontgelden.

Speeltoestel
De vernieling van een speeltoestel op het speelplaatsje aan de Burgemeester Winklerstraat in Bergambacht is een van de incidenten die eruit springen. Het schadebedrag loopt hier op naar 2500 euro. “Wij gaan de komende weken actief met het herstel aan de slag”, zegt de gemeente Krimpenerwaard over alle vernielingen.

In de periode voor en tijdens de jaarwisseling is er door politie en boa’s actief opgetreden tegen vuurwerkoverlast. “Ook was hierin een rol voor ouders weggelegd om in de gaten te houden wat hun kinderen buiten doen, maar we zien dat ook veel volwassenen zich hebben beziggehouden met vuurwerk”, aldus de gemeente Krimpenerwaard

Wat het effect is geweest van het vuurwerkverbod is volgens de gemeente lastig aan te geven, omdat er toch veel vuurwerk is afgestoken dit jaar. Vorig jaar was het schadebedrag 27.748 euro. Een stuk hoger dus dan dit jaar, maar het kan zijn dat het schadebedrag van dit jaar nog verder oploopt.

De gemeente roept inwoners op om schade in de eigen omgeving te melden. Dat kan via de website. 

Dit bericht is 1032 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief