Archieven

Dit bericht is 1379 keer gelezen

LEKKERKERK – Het herstellen van de schade aan de mol in het Loetbos bij Lekkerkerk loopt in de duizenden euro’s. Dat zei boswachter Kees Kool van Staatbosbeheer vrijdagmiddag op de radio bij RTV Krimpenerwaard. Het kunstwerk waar kinderen op kunnen klauteren werd vernield, vermoedelijk met zwaar vuurwerk. Er zijn flinke gaten geslagen in het object.

Kool: “Het is het bewust slopen van de mol, een herkenbaar element in het gebied. Heel erg jammer”. Hij erkent dat het een hele opgave is om de verantwoordelijken op te sporen. “We hebben het gelijk geplaatst op Facebook, dus we hopen dat de mensen ons willen helpen om de daders te vinden. Bijvoorbeeld als ouders wat horen van hun kinderen of familieleden elkaar erover spreken.”

Volgens Kool gaat het herstellen van de schade zeker vijfduizend euro kosten, maar hij vreest dat dit hoger uit gaat vallen. “Het zou zomaar kunnen zijn dat de mol terug moet naar de fabriek en daar zijn hoge kosten mee gemoeid. Maar het is bovenal jammer dat hier gemeenschapsgeld aan besteed moet worden, dat had je liever aan wat anders uitgegeven, bijvoorbeeld aan de natuur.”

De boswachter heeft nog stille hoop dat de daders zichzelf zullen melden om hun spijt te betuigen. “Dat zou pas stoer zijn.”

Lees ook: Mol Loetbos vernield met zwaar vuurwerk.

Dit bericht is 1379 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief