Archieven

Dit bericht is 2708 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Het A orkest van de Brassband maakt zich op voor deelname aan de wedstrijd ‘Brass in Concert’ in het Engelse New Castle. Om het thuispubliek mee te geven welke nummers gespeeld gaan worden, treden de muzikanten zaterdag 9 november op in de Hoeksteen. Samen met twee andere verenigingen zal een spetterend optreden verzorgd worden.

Afgelopen week hebben we de Brassband opgezocht in hun thuishonk ‘De Koperdoos’. Menig muzikant was nog in de roes van de behaalde eerste prijs tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen 2019. “We zijn ontzettend blij dat we na drie jaar weer dit resultaat hebben behaald”, maakt dirigent Robbert Vos duidelijk. “Het is de hoogst haalbare prijs voor ons in Nederland. We zijn enorm geholpen door onze gastdirigent Paul Holland uit Engeland. Hij heeft voor het concert acht dagen lang met ons gerepeteerd.” Het siert Robbert dat hij op het moment suprême de leiding uit handen geeft. “Ik heb er geen moeite mee om een stapje opzij te doen. En ik leer er zelf ook van”, aldus de enigszins bescheiden dirigent uit het Brabantse Oss.

Uitdaging
Door de behaalde overwinning mag de Brassband Schoonhoven volgend meedoen jaar op Europees niveau. “Begin mei vliegen we naar Palanga in Lithouwen om mee te doen met de Europese Brassband Kampioenschappen. Dan zullen zo’n negen a tien bands meedoen. De financiering zal door middel van sponsers en acties gerealiseerd moeten worden. Een uitdaging die misschien wel net zo leuk is als het muziek maken”, glimlacht Vos.

Spektakel
Zaterdag 9 november speelt de Brassband ter voorbereiding van de Engelse wedstrijd ‘Brass in Concert’. “Wij gaan een programma brengen met als titel ‘The Flying Dutchman’, het verhaal van kapitein Willem van der Decken wiens schip wordt overgenomen door de duivel. Dit gaan wij muzikaal verklanken, ook met beelden en een zandkunstenaar. Dat wordt iets heel bijzonders”, maakt de voorman van de Brassband duidelijk. Tijdens de oefenavond was de zandkunstenaar er voor het eerst bij en maakte een prachtig visueel spektakel. “De Engelsen zullen versteld staan.”

Dirigent Robbert Vos was deze zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te gast in de uitzending op het radiokanaal van RTV Krimpenerwaard. Het item is terug te luisteren via uitzending gemist.

Dit bericht is 2708 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief