Archieven

Dit bericht is 682 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Raadsleden van de ChristenUnie Krimpenerwaard hebben zaterdag meegefietst in een estafette naar Den Haag. Met de actie willen ze aandacht vragen voor lokale oplossingen die een bijdrage leveren aan het beschermen van de aarde.

“De ChristenUnie vindt het belangrijk om een stem te geven aan de regio’s van Nederland”, geeft Ton van orp aan namens de CU-afdeling Krimpenerwaard. “Daarom worden lokale initiatieven voor het behoud van de aarde verzameld en naar Den Haag gebracht. Tijdens een estafette van ruim 1700 kilometer werd door meer dan 100 gemeenten het stokje doorgegeven. Bij elke etappe werd een lokaal initiatief toegevoegd.”

Ook drie ChristenUnie-raadsleden uit de Krimpenerwaard stapten afgelopen zaterdag op de fiets, met drie Krimpenerwaardse initiatieven: Anthony Tom startte in Schoonhoven. Hij vraagt aandacht voor de peilgestuurde onderwaterdrainage. Cor Slob (Krimpen aan de Lek) maakt zich hard voor de Fietsagenda in Krimpenerwaard. Ton van Dorp uit Stolwijk wil het project ‘Klei in Veen’ in Den Haag onder de aandacht brengen.

“In de Krimpenerwaard gebeuren mooie dingen op dit moment. Dat willen we ook in Den Haag laten weten”, vervolgt Van Dorp.”Wij kiezen voor een aarde die we netjes door willen geven aan volgende generaties. Deze initiatieven dragen op een mooie manier bij en wij geven deze ideeën mee als inspiratie voor heel Nederland.”

De ideeën uit de Krimpenerwaard zijn samen met die uit Gouda, Rotterdam, Waddinxveen en Zuidplas verzameld in Gouda. Daar werden ze in ontvangst genomen door Mirjam Bikker (ChristenUnie-kandidaat voor de Tweede Kamer).

Laat in de middag kwamen alle routes samen in Amersfoort. Daar werden de lokale oplossingen in ontvangst genomen door Carla Dik, die alle initiatieven meenam naar Den Haag.

Dit bericht is 682 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief