Archieven

Dit bericht is 1461 keer gelezen

REGIO – Wat is er mooier dan mensen deelgenoot maken van je hobby? De uit Woerden afkomstige Daan van Schaik krijgt steeds meer volgers op zijn Youtubekanaal ‘DvS Video‘. Hij combineert zijn passie voor duiken, filmen en fotograferen. Het resultaat zijn prachtige beelden boven en vooral onder water op de meest exotische plekken in de wereld.

“Mijn duikbrevet heb ik twaalf jaar geleden gehaald in de Vinkeveense Plassen”, vertelt de enthousiaste Daan die in het dagelijks leven loodgieter is. “Inmiddels heb ik zo’n tweeduizend maal gedoken op veel verschillende plaatsen.” Zijn diepste duik is ongeveer 70 meter. “Diep duiken is wel een flink kostenplaatje omdat je verschillende gasmengels daarvoor nodig hebt waaronder helium.” Angst kent hij niet op dergelijke diepten die hem soms ook brengt in donkere grotten. “Ik ben onder water zeer ontspannen, ben op dat moment heel rustig tussen m’n oren. De gedachte dat het me brengt op plekken die je niet voor mogelijk houdt. Dat maakt deze hobby voor mij zo geweldig.”


Klein
Naast het ontspannen kunnen zijn op grote diepten heeft van Schaik ook geen angst voor dieren zoals krokodillen en haaien. Al lerende lukt het hem om steeds meer beelden van dichtbij te schieten, waarbij hij zich als het ware ‘klein’ maakt. Als voorbeeld noemt hij het filmen van een haai. “Het heeft geen zin om achter een haai aan te zwemmen. Zorg dat de haai nieuwsgierig wordt en naar je toekomt. Dan schiet je de mooiste plaatjes. Zo is er een eilandengroep bij Mexico waar je kunt duiken tussen de alligators. Bij toeval kwamen vissers erachter dat er niet direct gevaar is om het water in te gaan als deze beesten rondzwemmen”, weet de duiker. Het moge duidelijk zijn dat Daan een hoge mate van koelbloedigheid heeft.

Promotie
Al zijn avonturen op de prachtigste plekken ter aarde worden op film en foto vastgelegd. Wie zijn video’s bekijkt, merkt dat deze een hoge mate van professionaliteit  hebben. De helderheid van de beelden, de knappe montage en bijpassende muziek zijn een genot om naar te kijken en te luisteren. “Ik ben dagelijks bezig om mijn kennis voor filmen en monteren steeds verder te verbeteren. Mijn YouTube filmpjes zijn maar een paar minuten lang. Echter zijn daar vaak tientallen duiken aan vooraf gegaan. Het is ook geduld hebben voor het juiste shot.” Met meer promotie hoopt de vriendelijke Daan nog meer mensen te enthousiasmeren voor de schoonheid van de natuur. Het podium daarvoor is hem via RTV Krimpenerwaard graag gegeven.

Daan van Schaik is komende zaterdag 28 november te gast op de radio tussen 12.00 en 14.00 uur. Begin december zullen ook beelden via ons tv kanaal uitgezonden worden.

Daan van Schaik

Dit bericht is 1461 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op ‘DvS Video’ neemt kijkers mee naar exotische oorden

  • Prachtige foto’s

  • Geweldig wat die man allemaal doet . Ongelofelijk ??? Ja maar niet voor Daan. Ik heb in 2013 de eer gehad om een aantal duiken met hem en Nathalie te mogen mee maken. Het was aan de oostkust van Bonaire. We hebben toen Dolfijnen gespot en een haai. Het waren een paar van de mooiste duiken van de ruim 200 die ik daar gemaakt heb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief