Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1228 keer gelezen

SCHOONHOVEN – In samenwerking met Zadkine Vakschool Schoonhoven brengt de bekende edelsteenkundige en diamantexpert George Hamel het boek ‘Diamant, Koning der Edelstenen’ uit. In het boek heeft Hamel zijn vijftig jaar ervaring opgeschreven over de magie van de diamant.

De lezer kan in het boek alles vinden over de eigenschappen, vindplaatsen, winning, handel, bewerking, waardebepaling, certificering, behandeling en geschiedenis van de diamant als unieke edelsteen. Ook gaat het boek in op het onderscheid ten opzichte van imitaties en syntheses.

Het boek bevat tien hoofdstukken dit is een link naar hardheid 10 van een diamant. Het is verder voorzien van illustraties, een uitgebreide begrippenlijst en voorwoorden van Edward Asscher, voorzitter van de World Federation of Diamond Bourses en Benno Leeser, voorzitter van de Diamantbeurs in Amsterdam.

Boek wordt geroemd
George Hamel: “In de vijftig jaar dat ik in het vak zit, heb ik ontzettend veel kennis opgebouwd. Er is de laatste jaren ook behoorlijk wat veranderd. Dan heb ik bijvoorbeeld het over de legale winning en vindplaatsen. Dit wil ik graag delen met de volgende generatie edelsteenkundigen.”

Het boek wordt geroemd als ‘een prachtig naslagwerk, gedetailleerd, geschreven door de autoriteit op dit vakgebied George Hamel’.

Dit bericht is 1228 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief