Archieven

Dit bericht is 4009 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – De samenwerking tussen de winkeliersvereniging van De Markt van Krimpen en het Cultuurhuis begint zijn vruchten af te werpen. Gezamenlijk organiseerden zij het jaarlijkse bezoek van Sinterklaas aan de winkeliers, dit keer aangevuld met activiteiten voor de kinderen in en om het Cultuurhuis. Een succes!

Inmiddels wordt al weer hard gewerkt aan het eerstvolgende evenement dat vanzelfsprekend in het teken staat van de naderende Kerstdagen. Gerbert (voorzitter van het Cultuurhuis), Lia (van de binnenkort te openen modewinkel Rebelz) en Aafke (van bloemenwinkel Bij Aafke) zijn er enthousiast over. “We hebben de handen ineengeslagen en dat heeft een actie opgeleverd onder de titel Doe een wens voor je medemens.” Om deze actie financieel mogelijk te maken heeft zich bovendien een aantal plaatselijke ondernemers aangesloten.

Tijdens de wensboomactie, die op 6 december van start is gegaan, ontvangen klanten bij alle winkeliers bij besteding van tien euro of meer een Wensbon. Daarop kan een wens worden ingevuld voor iemand die hem of haar dierbaar is, aangevuld met de gegevens van zowel de gever als de ontvanger van de wens. De bon kan worden ingeleverd aan de Wenstafel in het Cultuurhuis in ruil voor een gerecyclede cd waarop de wens met een watervaste stift kan worden geschreven.

De cd’s worden allemaal in de Wensboom op het plein gehangen. Na 18 december worden er dertig wensen uit getrokken en worden die wensgevers en ontvangers uitgenodigd om op vrijdag 20 december bij de Wensboom een kerstpakket in ontvangst te nemen.

Een week eerder, op vrijdag 13 december is er voor iedereen een ontmoeting rond de Wensboom. Hoewel de lichtjes nu al branden worden deze die avond nog eens feestelijk ontstoken. Voorafgaand daaraan is er vanaf 18.30 uur een Happy Hour in alle winkels met superscherpe aanbiedingen.

Om 19.00 uur zingt popkoor De Decibelles voor de deur van Albert Heijn. Bij de wensboom wordt dan al gratis chocomel en glühwein geschonken met natuurlijk iets lekkers er bij. Om 19.20 uur wordt de Wensboom officieel ontstoken waarbij plaatsgenoot Henk Focke het woord voert en kinderen de ingeleverde Wens cd’s in de boom hangen. Daarna treden De Decibelles nog een keer op en verzorgt dominee Luci Schermers (voorganger in de Ontmoetingskerk) een Kerstverhaal. Ten slotte gaan de resterende Wens cd’s de boom in en loopt de ceremonie ten einde. “We hopen er een succesvolle actie en een sfeervolle avond van te maken” wensen Aafke, Lia en Gerbert de bezoekers toe.

Dit bericht is 4009 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Een boom voor wie wat te wensen heeft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief