Archieven

Dit bericht is 756 keer gelezen

Stel je voor je hebt een geweldig idee voor je online business. Waar begin je dan? Bij je domeinnaam registreren! Er zijn een aantal belangrijke stappen die je moet ondernemen om alles zo goed mogelijk te regelen. We zetten deze stappen voor je op een rij, zodat jij snel, gemakkelijk en goed op weg kan bij de start van je nieuwe online business.

De eerste stap: je domeinnaam registreren
Een goede domeinnaam is belangrijk. Een domeinnaam is de naam waarop bezoekers jou kunnen vinden op het internet. Een voorbeeld is ‘www.domein-registreren.nl’. Wanneer iemand dit adres op het internet intikt, zullen ze de website vinden die hieraan gekoppeld is. Een goede domeinnaam moet passend zijn, de lading dekken (wat doet jouw bedrijf?) en/of grappig of pakkend zijn.

Een domeinnaam als ‘domein-registreren’, omschrijft wat je op deze website kunt doen. Een ander goed voorbeeld is www.bol.com. Deze domeinnaam refereert naar een sterke bedrijfsnaam.

Een domeinnaam bedenken is daarom de eerste en cruciale stap. Een domeinnaam verander je niet zomaar. Kies daarom zorgvuldig een passende domeinnaam.

De tweede stap: kies een geschikte webhost 
Wanneer je een domeinnaam geregistreerd hebt, is het ook belangrijk om een passende en effectieve webhost hieraan te koppelen.

Webhosting is in feite het huren van een stukje opslag, rekenkracht en geheugen van een server. Een server is een heel sterke computer die meestal in een speciaal datacenter staat.

Er zijn verschillende webhostings waaruit je kunt kiezen. We zetten deze varianten voor je op een rij.

  • Shared hosting. Dit is een gedeeld ‘stukje server’. Je deelt dan met andere domeinen een stukje server. Zo deel je ook de kosten van de server en betaal jij dus ook minder. Let er wel op dat een server ook voor problemen kan zorgen. Wanneer een domein meer traffic genereert dan de andere websites, zal de server voor problemen komen te staan. Je kan dan bijvoorbeeld een tragere website krijgen of een servererror.
  • Een VPS. VPS betekent Virtual Private Server. Ook dit is een gedeelde hosting. Het verschil is dat iedere VPS-gebruiker zijn eigen ‘gedeelte’ heeft met toegewezen bronnen. Dit zorgt voor meer geheugen, opslag en dat er verwerkingskracht aanwezig is.
  • Een eigen hosting. Je kunt er ook voor kiezen om een eigen hosting te kopen. Hierbij hoef je niet te delen met andere gebruikers en zul je ook geen problemen van gedeelde hosting krijgen. Je bepaalt zelf wat er gebeurt bij jouw hosting.

De keuze voor het soort hosting ligt aan hoe groot jouw online business is. Wanneer je veel traffic verkrijgt van bezoekers, is het verstandig om goed te investeren in je webhost. Wanneer je bijvoorbeeld een klein bedrijf bent of een start-up bent, voldoet een shared hosting al goed aan je eisen.

De derde stap: jouw website inrichten
Na jouw domeinnaam vastleggen, zijn de eerste stappen gezet bij de oprichting van je eigen domein, kan je deze nu gaan inrichten en verbeteren. Zaken als blogs schrijven, je webshop verbeteren, je SEO verbeteren of andere aanpassingen doen aan je website zijn nu aan de orde.

Succes!

[ingezonden]

Dit bericht is 756 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief