Archieven

Dit bericht is 3328 keer gelezen


SCHOONHOVEN – Ik vind je leuk, hoera een baby of van harte gefeliciteerd. Geschreven woorden krijgen meer kracht en aandacht als het op een leuke manier wordt presenteert. En dat is precies wat Jantine van der Perk doet met haar eigen kaartenlijn ‘Van Jantien’. Letters op een kunstige manier getekend en ingekleurd. Een leuke illustratie maakt het af.

“Deze manier van schrijven heet handlettering”, vertelt Jantine van der Perk in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Je zet je eigen handschrift opzij, je maakt een soort tekening van letters.” De Schoonhovense is werkzaam als grafisch vormgever bij Vanderperk Groep in Groot-Ammers. “Iedere dag help ik mee met het samenstellen van boeken, magazines, flyers en brochures.” Het bedrijf is van oorsprong een drukkerij maar houdt zich tegenwoordig ook onder andere bezig met printen, design, webapplicaties en marketing. “De oprichter van het bedrijf is een verre neef van mijn vader.”

Eigen bedrijf
Een dergelijke baan kan door tijdsdruk op sommige momenten ook stress geven. “Het is leuk werk maar soms is het best lastig om creatief te zijn onder druk. Je moet toch altijd de inspiratie weten te vinden”, maakt de creatieve van der Pelt duidelijk. “Op mijn werk zit ik veel achter de computer en vind ik het heerlijk om een dag in de week voor mijzelf te werken. Dan houd ik mij bezig met schetsen en tekenen op papier. En dat heeft geleid tot de kaartenlijn ‘Van Jantien’. “Ik doe dit nog hobbymatig maar ben van plan binnenkort een eigen bedrijf te beginnen onder deze naam.”

De kaarten Van Jantien worden in eigen beheer gemaakt. Twee bloemenzaken in Herwijnen en Gorinchem verkopen deze kaartjes. “Ik heb hier veel positieve reacties op gekregen. Als creatief persoon ben je toch altijd een klein beetje onzeker of mensen je werk wel leuk vinden.” Inmiddels is wel duidelijk dat haar zelf ontworpen kaarten zeer gewaardeerd worden. Dat maakt dat een eventuele volgende stap genomen kan worden.

Gevoel
“Ik wil gaan starten om de kaarten online te gaan verkopen. Daarnaast wil ik in de regio een aantal winkels gaan benaderen of ze belangstelling hebben voor mijn kaarten. Ik denk er over na om andere dingen te maken of producten te ontwikkelen. Ik zou bijvoorbeeld de bedrukking van een kinderkledinglijn erg leuk vinden om uit te werken. De naam Van Jantien dekt dan ook de lading. Deze naam heb ik bedacht op de toekomst. Alles kan Van Jantien zijn. Het begint te kriebelen, afgelopen tijd heb ik veel aanknopingspunten en connecties gekregen. Ik heb het gevoel dat ik met Van Jantien binnen een jaar een eigen bedrijf heb”, besluit de vrolijke vormgeefster het interview.

Jantine van der Perk was afgelopen zaterdagmiddag te gast tussen 12.00 en 14.00 uur op de radio bij RTV Krimpenerwaard. Meer over haar persoon en kaartenlijn is terug te lezen op haar website. De illustraties van teksten en kaarten die een glimlach op je gezicht toveren.

Dit bericht is 3328 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief