Archieven

Dit bericht is 457 keer gelezen

Bent u de decembermaand goed doorgekomen of was één gekkenhuis? Meerdere kerstdagen gevuld met kerstdiners en kerstlunches; op bezoek bij familie of zelf aan de slag met het bereiden van het kerstdiner? Of was het thuis genieten van die lekkere kerstrollade?

Wij hopen dat u in ieder geval genoten heeft van de kerstdagen; hoe ze ook zijn geweest. En na wellicht drukke feestdagen hebben we het wel even verdiend om lekker niets te doen.  Maar tja, dan komt de volgende traditie om de hoek kijken… voor het einde van het jaar bewaard…. de goede voornemens!

Ongelukkig moment

Nu is het natuurlijk om het even om – als je iets wil veranderen – daarmee te wachten tot het nieuwe jaar. Januari lijkt aan de ene kant een goed moment: een nieuwe start met nieuwe voornemens. Maar januari is aan de andere kant ook wel het ongelukkigste moment dat je kan kiezen. Het is absoluut te vroeg donker om te beginnen met trainen voor een marathon… of…je kleren zijn nog veel te verhullend om je nu al druk te gaan maken over een dieet. Enne… het grauwe weer maakt het je lastig om vrolijk en opgewekt rond te lopen…

Als er een voornemen is dat wij u zouden willen aanraden, dan is het vooral om lief te zijn voor jezelf… zo lief om niet te veel voor te nemen en gewoon lekker te genieten. Want we leven in een wereld waarin we ons al genoeg opleggen; we proberen onze maatschappelijk verantwoordelijkheid te nemen in de vorm van vrijwilligerswerk, of het doneren van bloed of de zorg voor een ander, of wat zuiniger met ons budget om gaan… Bewonderingswaardig maar wees dan alsjeblieft niet te streng voor jezelf door je jezelf ook nog eens allerlei nieuwe voornemens op te leggen!

Een gelukkig moment

Eerst maar eens even diep ademhalen voor we over eventuele goede voornemens gaan nadenken. Er zijn nog zoveel geschikte momenten in het jaar. Bij de start van het volgende kwartaal bijvoorbeeld: “dan ga ik écht meer bewegen, of even op dieet zodat die korte broek straks weer past. Heerlijk op het moment dat het zonnetje weer begint te schijnen en je zelf bepaald waar je je nieuwe energie op in wilt zetten…

Wij kunnen je eigenlijk maar een goed voornemen voorstellen: wees gewoon lief voor jezelf… enne.. natuurlijk voor de dierbaren om je heen. En vanuit dat voornemen wensen wij, de twee zussen, u een fijne start van 2023 toe!

Oeps… stiekem toch een voornemen

Maargoed, stiekem dan nu toch al – zo rondom het nieuwe jaar – een voornemen van ons. Want… eh… weet u eigenlijk al wie wij zijn? Vooruit, ons voornemen was om ons pseudo toch bekend te maken. Dus verklappen we wie we zijn: wij zijn de gezusters De Haij. Maar de meeste kennen ons natuurlijk bij onze voornamen Inge en Corine.

En of u ons nu wel of niet kent: wij hopen u ergens in onze mooie Krimpenerwaard tegen te komen. Met of zonder goede voornemens!

Dit bericht is 457 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief