Archieven

Dit bericht is 1352 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Bij de decembermaand hoort gezelligheid, maar ook aandacht voor elkaar. Om vooral  zieken, ouderen en eenzamen niet te vergeten is deze weken opnieuw de actie ‘Schrijf een kaartje’.

Voor de vierde achtereenvolgende maal doen de meeste Schoonhovense  winkeliers mee aan deze kerstkaartenactie.  Wie wil kan een lieve kaart schrijven en deze achterlaten in de inleverdoos in de winkels. “Kinderen van de Emma school hebben opnieuw de inleverdozen versierd”, licht Kirsten Quaedackers toe. Zij is aanjaagster  van de actie om te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. “Iedereen kan een kerstkaart inleveren bij de winkeliers. Zet daarop een groet,  bemoedigend woorden of een wens.  Inleveren kan tot 20 december. Daarna brengen wij alle kaarten bij onder andere de Herbergier, Huis van Noord, Welzijn Krimpenerwaard en de Vierstroom.”

Uitdagend
Leuk voor de kinderen is de in te kleuren kerstkaart. Deze is gemaakt door kunstenares Jessica Scheel.  Voor haar een leuke uitdaging:  “ik heb nog niet eerder een kerstkaart of kleurplaat gemaakt”, laat ze weten in een reactie. “De kaart bevat geen speciale boodschap. Je ziet drie herkenbare   Schoonhovense gebouwen. Daar omheen  dieren, enveloppen met kerstkaarten en sneeuwvlokken.”

Super
Tegelijkertijd loopt ook de actie ‘Sint voor Schoonhoven’.  Kirsten is hier eveneens bij betrokken. “Super dat er al zoveel is ingeleverd”, roept ze enthousiast. Kleine kanttekening maakt ze daarbij. “Het meeste  is ingeleverd voor kinderen tot twaalf jaar. We vragen de mensen ook te denken aan de leeftijdsgroep tot achttien jaar. Denk bijvoorbeeld aan muziekoordopjes of bioscoopbonnen.”  De cadeautjes worden vrijdag 2 december uitgedeeld op het Sinterklaasfeest bij Welzijn Krimpenerwaard.

De kerstkaartenactie is een gezamenlijk initiatief van BIZ Centrum Schoonhoven, Zilverstad Marketing, Welzijn Krimpenerwaard en de Vierstroom.

Dit bericht is 1352 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief