Archieven

Dit bericht is 1340 keer gelezen

STOLWIJK – Feest tijdens de afgelopen jaarvergadering van de Oranjevereniging. Dinsdagavond namen Gijs Bol en Wim Burger, na vele jaren trouwe dienst, afscheid als bestuurslid. Beiden ontvingen lofbetuigingen voor de bewezen diensten. Gijs is tevens gedecoreerd met een koninklijke onderscheiding.

Wim Burger (79) werd op 30 januari 1980 in het Oranjebestuur gekozen. Ruim 42 jaar is hij bestuurslid geweest. Zijn vroegere winkel aan de Populierenlaan was een ideale uitvalsbasis op Koningsdag en tijdens andere activiteiten.  In 2015 ontving Wim voor zijn inzet voor de Stolwijkse gemeenschap een koninklijke onderscheiding. Genoemd werden zijn activiteiten bij de voetbal (sinds 1998), Oranjevereniging (sinds 1980) en de Stolwijkse Winkeliersvereniging. Als dank voor zijn jarenlange inzet is Wim, door voorzitter Willar Vonk, benoemd tot erelid. Uit handen van Pieter Verhoeve, burgemeester van Gouda en tevens voorzitter van de Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen, ontving hij een bronzen legpenning, draagspeld en oorkonde.

Gijs Bol (64) is sinds 26 maart 1996 lid van het Oranjebestuur. Hij is 26 jaar als bestuurder aan de vereniging verbonden geweest, waarvan 25 jaar als secretaris. Gijs coördineerde en regisseerde alle activiteiten rondom Koningsdag plus 4 en 5 mei. Hij was een van de drijvende krachten achter de vereniging. Als secretaris een vaste rots in de branding waar iedereen blind op vertrouwde. Als dank werd ook Gijs door de voorzitter benoemd tot erelid. Voor hem eveneens een bronzen legpenning, draagspeld en oorkonde van de Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen.

Arie Noordergraaf (67) werd eveneens door Pieter Verhoeve in het zonnetje gezet. Vorig jaar nam hij afscheid na twintig jaar bestuurslid. Bij zijn afscheid ontving hij de legpenning, draagspeld en oorkonde van de Bond en werd benoemd tot erelid. Vanwege Corona was dit digitaal verlopen. Nu was er wel de gelegenheid om hem alsnog persoonlijk te bedanken voor zijn inzet.

Tekst gaat verder onder de foto

De grootste verrassing van de avond is de koninklijke onderscheiding voor Gijs Bol. Burgemeester Pieter Paans benoemde hem, namens de koning, tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Gijs ontving deze onderscheiding niet alleen voor zijn inzet bij de Oranjevereniging. Zeventien jaar lang is hij betrokken geweest bij het Cabaret Stolks Struif. Als licht- en geluidsman zorgde hij voor het opbouwen, aansluiten en controleren van de installaties.

Daarnaast sloot hij zich in 1974 aan bij de Plattelandsjongeren Stolwijk (PJG). Tien jaar lang zich in de functie van secretaris belangeloos ingezet. Daarmee heeft hij een flinke bijdrage geleverd aan de bloeiende periode van de PJG.

Als bestuurslid van de stichting Stolwijk Ontmoet nam hij een belangrijke rol in bij de verbouwing van het Stolwijkse zalencentrum De Stolp. Onder zijn leiding is het gebouw omgetoverd tot een multifunctioneel maatschappelijk centrum, nu bekend als Het Kwartier. Ook leidde hij het project voor de aanschaf en installatie van een nieuwe licht en geluidsinstallatie. Dat juist in deze locatie de onderscheiding is uitgereikt maakte het extra bijzonder.

Namens het bestuur van de Oranjevereniging en de gemeenschap van Stolwijk verdienen Gijs en Wim enorme waardering en dank voor hun inzet. Beide heren gaan ongetwijfeld enorm gemist worden. Het bestuur gaat zich inspannen om de ‘erfenis’, die de heren achterlaten, waardig voort te zetten.

Dit bericht is 1340 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief