Archieven

Dit bericht is 1746 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Vanaf 1 januari 2021 kent de gemeente Krimpenerwaard één welzijnsorganisatie: WelZijn Krimpenerwaard, verbindend & ondersteunend. Deze organisatie is ontstaan uit een fusie van de drie oorspronkelijke welzijnsorganisaties.

Met WelZijn Krimpenerwaard worden (lokale) kennis en expertise gebundeld in een organisatie die zich inzet voor alle inwoners binnen de gemeente Krimpenerwaard. Volgens wethouder Sleeuwenhoek biedt één stichting ook ruimte voor kennisgroei van de medewerkers en vrijwilligers. “Daarnaast kan de organisatie een grote rol vervullen in het bevorderen van het welzijn van onze inwoners.”

De nieuwe stichting koestert de bestaande doelstellingen én ziet nieuwe kansen. Directeur Gerjo Goudriaan stelt dat de huidige welzijnsorganisaties met vrijwilligers een prachtige aanbod hebben gecreëerd waar veel mensen baat bij hebben. “Ik streef ernaar dit moois te behouden én te werken aan noodzakelijke vernieuwing. Zo blijft WelZijn Krimpenerwaard in alle elf woonkernen informatie en advies, leuke activiteiten en bijeenkomsten aanbieden. Ook ondersteuning bij een klusje, of vervoer naar het ziekenhuis of familie in de buurt blijft mogelijk.”

De komende tijd zal WelZijn Krimpenerwaard in kaart brengen of alle woonkernen goed zijn toegerust op ontwikkelingen in de toekomst. Daarbij kan worden gedacht aan: meer aandacht voor een gezonde leefstijl, ruimte voor eigen initiatieven in eigen buurt en woonkern, nog stevigere samenwerking met samenwerkingspartners zoals bibliotheek en huisartsen. “Dit alles doen we zodat de inwoners van de gemeente Krimpenerwaard kunnen blijven meedoen en erbij horen. Daar doen we het tenslotte voor”, aldus directeur Esther Leenhouts.

Alle medewerkers en vrijwilligers van de huidige stichtingen gaan mee naar de nieuwe organisatie. De organisatie zal door de directeuren Gerjo Goudriaan (uitvoering en beleid) en Esther Leenhouts (bedrijfsvoering) aangestuurd worden.

De nieuwe website is www.welzijnkrimpenerwaard.com.

Dit bericht is 1746 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief