Archieven

Dit bericht is 1129 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – In 2021 hebben huurders van QuaWonen in een sociale huurwoning recht op een eenmalige huurverlaging, als ze relatief te duur wonen. Dit komt bijvoorbeeld door een terugval in inkomen of omdat zij in het verleden een huis hebben geaccepteerd, dat niet bij hun inkomen past.

Deze huurders krijgen uiterlijk 31 maart bericht van QuaWonen. De woningcorporatie verlaagt de huurprijs dan per 1 mei naar het grensbedrag voor huurtoeslag in 2021.

Huurders hoeven zelf geen gegevens aan te leveren en hoeven zich niet te melden bij QuaWonen. QuaWonen krijgt van de Belastingdienst te horen of een huishouden in aanmerking komt voor de eenmalige huurverlaging. De Belastingdienst kijkt daarbij naar het inkomen over 2019 en naar het aantal personen in een huishouden. Het gaat om huurders in een sociale huurwoning met een huurprijs boven de grens voor huurtoeslag.

Huishoudens van wie het inkomen in 2020 is gedaald, kunnen zelf een verzoek indienen bij QuaWonen om de huur te verlagen. Hoe dit precies werkt, staat in de brief over de jaarlijkse huurverhoging. Deze brief ontvangen huurders uiterlijk op 30 april 2021.

QuaWonen voorziet dat in deze tijd meer mensen geconfronteerd zullen worden met betalingsproblemen en vraagt huurders om vooral tijdig contact op te nemen.

Dit bericht is 1129 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief