Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 4694 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Enkele weken geleden verloor Krimpenaar Erik Heijkoop het leven na een tragisch ongeval tijdens zijn werk als militair in het Belgische leger.

Zijn broer Thom en zijn vrienden Tim, Marc en Lucas wilden een eerbetoon brengen aan hun overleden kameraad. Een gemeenschappelijke vriendin bracht hen in contact met Timothy en die was direct bereid hen te helpen bij het vervaardigen van een kunstwerk.

Timothy maakt onder de naam TimArt graffitikunst, waarbij hij zich vooral heeft gespecialiseerd in portretten en afbeeldingen van bijvoorbeeld auto’s en andere objecten op wanden van niet geringe omvang. Hij liet zijn vaardigheid met de spuitbus onder meer achter bij bedrijven, instellingen, sportscholen en bij particulieren die graag iets unieks wilden in hun woonkamer of in de slaapkamer van de kinderen.

Vetkrijt
“Voorlopig is het nog een wat uit de hand gelopen hobby”, vertelt Timothy, die in het dagelijks leven actief is als cv-monteur, “maar wie weet kan ik er op termijn wel mijn beroep van maken.” Aan zijn talent en de vaardigheden die hij in de loop der jaren ontwikkelde ontbreekt het in ieder geval niet. “Ik ben tijdens mijn periode op de middelbare school al begonnen met vetkrijt en later overgestapt op spuitbussen. In die tijd zette ik ook wel eens illegaal een werk, maar die tijd ligt al lang achter me.” De fascinatie voor het maken van graffiti kunstwerken bleef en die bouwt hij nu steeds verder uit.

Het klikte meteen tussen Timothy en de broer en vrienden van Erik, die geen van allen ooit eerder een spuitbus hadden vastgehouden om er een kunstwerk mee te maken. Op de openbare graffitiwand op de skatebordbaan nabij het Zwanenmeer gingen ze aan de slag.

Aandenken
Timothy had daar eerder al een werk gemaakt met betrekking tot de coronacrisis en die werd overschilderd. Eerst met witte verf als ondergrond en vervolgens met hun gezamenlijke kunstwerk. Timothy maakte een prachtig gelijkend portret van de overleden Erik en Thom, Tim, Marc en Lucas namen ieder een deel van de tekst voor hun rekening. ‘You’ll always be our hero’ prijkt er in grote letters op de wand. “Een prachtig aandenken aan een broer en vriend die we nooit zullen vergeten.”

Ze beseffen wel dat hun kunstwerk niet eeuwig zal blijven bestaan. “Er kan zomaar iemand besluiten weer iets anders op de wand aan te brengen en dan verdwijnt ons werk achter een nieuwe afbeelding.” Maar met dat besef kunnen ze leven. “Op dit moment zijn we erg blij dat we aan iedereen die hier passeert kunnen laten zien hoezeer Erik voortleeft in onze harten.”

Dit bericht is 4694 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief