Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 10498 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Het kostte twee jonge onderneemsters uit de Krimpenerwaard ongeveer anderhalve week en veel slapeloze nachten, maar het resultaat mag er zijn. Op de parkeerplaats naast de Surfplas bij Krimpen aan de Lek richtten zij een corona-snelteststraat in, die vanaf maandag 26 oktober van maandag tot en met zaterdag open gaat.

“We ergerden ons aan het feit dat mensen die vermoeden dat ze besmet zijn lang moeten wachten voor zij aan de beurt zijn voor een test bij één van de reguliere testlocaties en dan ook nog eens een paar dagen op de uitslag moeten wachten.” Vooral ondernemers hebben daar last van omdat hun medewerkers soms dagenlang thuis moeten blijven voor zij weten of ze wel of geen corona onder de leden hebben.

“Dat kan anders”, vonden Marcella van Dokkum, die een bedrijf in drinkwaterveiligheid runt en Astridt de Reuver, eigenaresse van een wellness centrum. Ze staken de koppen bij elkaar en bedachten hoe zij een bijdrage zouden kunnen leveren aan de toenemende vraag naar testcapaciteit. Na veel brainstormen, contacten leggen, afspraken maken met leveranciers en overleg met de gemeente Krimpenerwaard en de Groenalliantie/Staatsbosbeheer (beheerder van het terrein rond de Surfplas) is Testpunt 0180 een feit.

Procedures getest
Op een deel van de parkeerplaats werd een unit geplaatst waarin de testen worden uitgevoerd, een overkapping neergezet waaronder bij twee automobilisten tegelijk testmateriaal kan worden afgenomen, werden parkeervakken ingericht waarin de deelnemers kunnen wachten op de uitslag, een hekwerk en bewakingscamera’s geplaatst, testmateriaal en beschermende kleding voor het personeel aangeschaft en een logistiek systeem ontwikkeld om de testen foutloos te kunnen uitvoeren. In die korte tijd slaagden zij er ook in om voldoende gekwalificeerde medewerkers aan te trekken, afkomstig uit de zorg of studenten die een medische opleiding volgen. “Zaterdagmorgen hebben we met alle medewerkers onder leiding van een deskundige de procedures in de praktijk getest en dat verliep vlekkeloos, dus we kunnen maandag met een gerust hart open.”

Testpunt 0180 richt zich in de eerste plaats op ondernemers die hun medewerkers snel willen laten testen maar particulieren zijn ook welkom. “We werken met goedgekeurde tests van het merk Abbott, die voor meer dan 93 procent betrouwbaar zijn”, vertellen Astridt en Marcella. “Net zo betrouwbaar als de tests die de GGD’s afnemen. Het grote verschil zit hem in het feit dat het afgenomen materiaal niet naar een laboratorium hoeft, maar hier ter plekke binnen een kwartier kan worden geanalyseerd.”

Certificaat
Direct na de test krijgt de deelnemer een certificaat mee waarop de uitslag staat vermeld. Cliënten die positief testen wordt geadviseerd contact op te nemen met de huisarts of nader onderzoek te laten doen bij een GGD en in ieder geval in quarantaine te gaan zodat het virus zich niet verder verspreidt. Of zij zich daaraan houden is de verantwoordelijkheid van de cliënten zelf. “Wij beperken ons tot het uitvoeren van de test en het overhandigen van het testresultaat.”

Testpunt 0180 heeft een capaciteit van 250 tests per dag. De snelteststraat is van maandag tot en met zaterdag geopend van 7.00 tot 19.00 uur. Een afspraak maken voor een test kan alleen via de website www.testpunt0180.nl. Zomaar aanschuiven in de rij is niet mogelijk. De kosten bedragen 150 euro per test.

Dit bericht is 10498 keer gelezen

Deel dit:

4 Reacties op Eerste corona-snelteststraat in Krimpenerwaard

  • Dus niet tot 19.00 uur open. Sta ik hier vrijdag 12 november om 17.30 voor die teststraat en is hij dicht. Wat een achterlijke zaak, ik ga wel ergens heen wat open is.

  • Ik ben van mening dat dit een zaak van de overheid is en dat hier geen op geld beluste particulieren een slaatje uit moeten slaan.

  • Ik probeer een afspraak te maken maar kom niet verder dan op “reserveren” te drukken en dan gebeurd er niks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief