Archieven

Dit bericht is 1281 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Langs de N210 bij Krimpen aan den IJssel zijn de afgelopen tijd de eerste geluidschermen geplaatst. Zowel aanwonenden als de gemeente zijn hier verheugd over, “al zijn we er natuurlijk nog niet”, aldus verantwoordelijk wethouder Coen Derickx.

Volgens Derickx wordt de geluidshinder wisselend door aanwonenden van de weg ervaren. “De ene persoon vindt iets luids en storend. Terwijl een ander dit niet zo vindt. Een eerste stap is gezet, maar er komen nog meer maatregelen. Zo kom er een nieuwe asfaltlaag en nieuwe dilatatievoegen. De planning is dat dit na de zomer van 2022 plaatsvindt.”

De heer Mulder van het Bewonerscomité N210 vertelt: “De bewoners hopen dat de geluidshinder dan structureel minder is, want van de schermen merken we nog niet veel verschil. Dichtbij het tankstation van Shell moeten ze nog een paar ontbrekende schermen nog plaatsen. Ook aan het begin van de Trevioso vlakbij de Grote Kruising komen nog een aantal schermen.”

In de zomer hoopt het Bewonerscomitie N210 het beoogde resultaat te bereiken. Mulder: “Dit is ruim vijf jaar na het aanbieden van de bewonerspetitie ‘Verminderen geluid/milieuhinder N210’ aan de vorige wethouder. Dan komt er nog een geluidsmeting om te bepalen of de berekende vermindering van ongeveer 8 dB(A), is gehaald. Is dat niet het geval dan zijn er extra maatregelen nodig.”

Dit bericht is 1281 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief