Archieven

Dit bericht is 547 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Tijdens de derde bijeenkomst van Prachtlint Krimpenerwaard is het eerste insectenhotel symbolisch overhandigd aan wethouder Kirsten Jaarsma (Krimpen aan den IJssel). Eerder dit jaar heeft de Lions Krimpen aan den IJssel hiervoor een bedrag van 1500 euro ingezameld tijdens het jaarlijkse golftoernooi.

Het Prachtlint Krimpenerwaard pleit voor een actief ecologisch beheer van bermen en kaden dat natuurgebieden en lokale initiatieven, ook wel parels genoemd, met elkaar verbindt. Hiervoor is een beheerconvenant opgesteld voor deelnemende beheerders en andere participanten.

De bijeenkomsten in het netwerk Prachtlint hebben een thema waar diverse sprekers over aan het woord komen. Dit keer was dat ‘Participatie’. De Lions Krimpen aan den IJssel, de Stichting Overtuin Bisdom van Vliet en het NVWK met zijn Vlinderidylles presenteerden ter inspiratie kort hoe zij participatie in de praktijk brengen. Drie verschillende participatievormen die werken aan bevordering van biodiversiteit.

Plaatsing insectenhotel
Prachtlint staat ook voor samenwerking. Rudi Terlouw van Bui-TeGewoon gaf een presentatie met nuttige tips voor de beheerders over de inrichting ervan en waar ze insectenhotels van de Lions het beste precies kunnen plaatsen. De omgeving doet er immers toe. Met deze kennis konden de aanwezige beheerders alvast nadenken over een goede plek voor ‘hun’ insectenhotel.

Geïnspireerd door de inleiders gingen de aanwezigen gemeenten, het Hoogheemraadschap en Staatsbosbeheer met de uitvoerende partijen in discussie over het stimuleren en faciliteren van dergelijke initiatieven. Ze bekeken dit vanuit het perspectief van de overheden en beheerders maar ook vanuit dat van participerende burgers en organisaties: wat hebben zij nodig om mee te kunnen doen?

Doorkijk naar 2023
Volgend jaar zet Prachtlint Krimpenerwaard in op het versterken van Samenwerking en Communicatie. Samenwerking tussen de betrokken beheerpartijen en Communicatie naar bewoners over het in opbouw zijnde Prachtlint in de Krimpenerwaard.

 

Dit bericht is 547 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief