Archieven

Dit bericht is 1583 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Het Schoonhovens College ontvangt maandag 9 september het eerste lespakket voor middelbare scholieren over het probleem van de plasticsoep. Het nieuwe, digitale, lesmateriaal – ontwikkeld door de Plastic Soup Foundation in samenwerking met Globe Nederland – informeert leerlingen over de problematiek van zwerfafval in het water en roept hen op om in actie te komen.

Middels een filmpje zal 3FM-dj Sander Hoogendoorn vertellen dat hij op plastic dieet gaat en hij zal de leerlingen uitdagen hetzelfde te doen.

De ontwikkeling van het lespakket is financieel mede mogelijk gemaakt door het Schoonhovens College, dat daarom is uitgekozen als locatie voor de lancering.

Het gratis lesmateriaal is bedoeld voor de onderbouw van het voorgezet onderwijs en is een vervolg op een eerder ontwikkeld lespakket voor basisscholen, dat inmiddels al op meer dan 2.000 scholen wordt gebruikt.

In filmpjes zoals die van Sander Hoogendoorn zullen ook andere ambassadeurs van de Plastic Soup Foundation (zangeres Maan, dj Oliver Heldens, olympisch windsurfer Dorian van Rijsselberghe, singer-songwriter/YouTuber Teske de Schepper en presentatrice/YouTuber Iris Enthoven) de tieners uitdagen tot veertien ‘challenges’, die ze binnen en buiten de school moeten uitvoeren.

Zo zullen de tweedeklassers Schoonhoven gaan opruimen met behulp van de Trash Hunt Game, een interactief spel dat scholieren op speelse wijze bewustmaakt van de gevolgen van zwerfafval.

Dit bericht is 1583 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief