Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1178 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – In Krimpen aan den IJssel wordt donderdag 10 maart de eerste paal geslagen voor het project Natuurlijk Centrum-Zuid. Het project bestaat uit zes woongebouwen in een groene en waterrijke omgeving. Er wonen straks in totaal zo’n 280 huishoudens – sociale huur en koop – dichtbij het raadhuis en winkelcentrum Crimpenhof.

Wethouder Anthon Timm is verheugd met gezamenlijke de stap die is gezet. “Het bouwen van woningen is in deze tijd één van de belangrijkste thema’s. Maar daar gaat het mij niet alleen om. We gaan zorgen dat het wonen straks gebeurt in een groene en waterrijke omgeving. Waar niet alleen de toekomstige bewoners veel plezier aan gaan beleven, maar alle andere Krimpenaren. Ook zij kunnen straks gebruik maken van de wandelpaden die in dit gebied worden aangelegd. Een bezoek aan het Krimpense centrum kan dan worden gecombineerd met een bezoek aan Natuurlijk Centrum-Zuid.”

De eerste sociale huurwoningen in het gebouw Schweitzer zijn eind 2023 klaar. De verhuur begint eind dit jaar.

Nederlandse Bouw Unie is bezig met de uitwerking van 46 koopappartementen in het gebouw Marshall. De verwachting is dat deze rond mei van dit jaar worden aangeboden voor de verkoop.

Dennis Gerlof, directeur-bestuurder van QuaWonen, geeft aan dat de wachtlijsten voor sociale huur lang zijn. “In zowel de koop- als huursector is een groot tekort aan betaalbare woningen. Daarom is het extra belangrijk dat we samen aan de slag gaan met dit project. Volgens de gemeentelijke Woonvisie komen er tot 2030 ruim 550 woningen bij. Natuurlijk Centrum-Zuid voorziet in een aanzienlijk deel van die opgave.”

Dit bericht is 1178 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief