Archieven

Dit bericht is 1947 keer gelezen

HAASTRECHT – In Haastrecht is vrijdag de eerste elf meter lange paal geslagen voor de aanleg van een natuurgezuiverd zwembad. Tientallen vrijwilligers die al evenzoveel jaren voor het zwembad werken en ook aan deze grootse vernieuwing meewerken, waren er getuige van.

De palen – in totaal vierhonderd – dragen straks een bak waarin een helofytenfilter wordt gerealiseerd: een grote plantenbak die het zwemwater zuivert en chloor overbodig maakt. De vernieuwde Loete wordt het tweede natuurgezuiverde zwembad in Nederland.

De Stichting Vlister Openlucht Baden (VOB) heeft jaren gewerkt aan een plan voor een zwembad dat klaar is voor de toekomst en aansluit bij de directe omgeving van natuur en water, Bilwijk en de Hooge Boezem. Met een natuurgezuiverd zwembad verwacht de stichting meer bezoekers aan te trekken en een paar maanden per jaar langer open te kunnen blijven.

Het vernieuwde, natuurgezuiverde zwembad is gereed bij de start van het nieuwe seizoen in april 2021 en heet vanaf die datum ‘Natuurlijk De Loete’.

De realisatie van het natuurgezuiverde zwembad wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Europese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, de gemeente Krimpenerwaard en de provincie Zuid-Holland.

Foto: Janet de Graas.

Dit bericht is 1947 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief