Archieven

Dit bericht is 2247 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Op het terrein van de oude busremise aan het Stationsplein in Schoonhoven vindt zaterdag 14 september tussen 16.00 en 22.00 uur de eerste editie van het speciaalbier festival SKûM plaats.

Restaurant Lekkerr en Stadsbrouwerij Argentum hebben de handen ineen geslagen voor de organisatie van dit festival. “Dankzij Van Wijnen kunnen wij gebruik maken van een fantastische locatie: het terrein van de oude busremise aan het Stationsplein. Een locatie die niet eerder is gebruikt voor evenementen”, vertelt Hannie van Hees van Argentum.

Naast Stadsbrouwerij Argentum zijn ook een vijftal andere brouwerijen aanwezig: Brouwerij Reeuwijk, Brouwerij Pronck uit Leiden, Stadsbrouwerij Eindhoven, Brouwerij De Vlijt-Veluwse Schavuyt uit Apeldoorn en de Amsterdam Brewboys

Lekkerr verzorgt hapjes en gerechten van de barbecue. Uiteraard kan ook fris en een wijntje worden gekocht.

Tijdens het festival zijn er optredens zijn van diverse stand-up comedians, te weten Taco Eijzenbach, Jonathan Krispijn, Eric Goossens, Paul Schoolderman, Stamatios Doulis, Henk van Huisstede en MC/presentator Raymon Hofkens.

Ook Johnny en de Gangsters of Love zullen een aantal muzikale optredens geven.

Parkeren kan op het terrein van de busremise, via de ingang aan de Spoorstraat/Stationsplein. Uiteraard wordt iedereen verzocht zoveel mogelijk met de fiets of openbaar vervoer te komen.

De ingang tot het festival zal zijn aan de Pleinweg. Bij de entree kunnen munten worden aangeschaft voor 2,50 euro per stuk. Voor twee munten kan men het speciaal voor dit festival gemaakte glas aanschaffen waarmee men toegang krijgt tot het terrein. Van Hees: “In dit glas schenken wij zowel bier, wijn als fris dat eveneens met de munten gekocht kan worden. De brouwers zijn vrij om halfvolle dan wel volle glazen te schenken, afhankelijk van de biersoort.” Met de munten kan ook het eten worden betaald.

Dit bericht is 2247 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief