Archieven

Dit bericht is 1068 keer gelezen

SCHOONHOVEN/ BERGAMBACHT – Donderdagavond 10 september was het eindelijk zo ver: de badmintonclubs uit Schoonhoven (BCS) en Bergambacht (Blue Sky) mochten eindelijk aan de slag. In maart dit jaar werd er voor het laatst competitie gespeeld. Deze kwam abrupt tot een einde door de coronamaatregelen. Spelers en trainers van beide clubs waren blij dat er weer lekker gevlamd kon worden.

Na vijf maanden stil te hebben gezeten, mochten de eerste teams van beide verenigingen nu meteen aan de bak met de altijd spannende wedstrijden tegen elkaar. Waar Schoonhoven vijf maanden niet had getraind, had Bergambacht, zodra het buiten sporten mogelijk was, de shuttles weer opgepakt. Trainingen vonden plaats op de parkeerplaats van het nabijgelegen tuincentrum Groenrijk. BCS op haar beurt, is in de normale zomerstop twee weken eerder begonnen met trainen. Dit was nota bene in de Waard, de thuisbasis van Blue Sky, omdat de Meent in Schoonhoven nog niet geopend was. Oorzaak was onduidelijkheid over de ventilatie. Nu zijn wedstrijden en trainingen wel mogelijk.

Wedstrijd dubbel
De wedstrijd werd zoals gebruikelijk geopend met de damesdubbel en de herendubbel. In de damesdubbel wonnen de Bergambachtse Ingrid van Zoest en Manouk van Vliet in twee sets (21-11; 21-17) van de Schoonhovense zussen Roos en Joyce de Laet. De herendubbel die werd gespeeld tussen de Schoonhovense Nick Finkensieper en Wouter Wesselius tegen Arwin de Jong en Auke Seip uit Bergambacht, werd beslecht in het voordeel van Schoonhoven (21-18; 21-13). Vervolgens werden er vier singles gespeeld. Wouter Wesselius won de eerste heren enkel tegen de jonge Auke Seip (21-14; 21-15). De tweede heren enkel werd in drie sets gewonnen door Arwin de Jong tegen Nick Finkensieper (16-21; 21-13; 21-17).

Wedstrijd singel en mix
De dames single van Roos de Laet en Manouk van Vliet viel in eveneens drie sets uit in het voordeel van Roos (21-19; 14-21; 21-8). De tweede dames enkel tussen Joyce de Laet en Ingrid van Zoest werd ook gewonnen door Schoonhoven (21-15; 21-16). Als laatste werden de mixwedstrijden gespeeld. De eerste mix van Wouter Wesselius en Joyce de Laet tegen moeder en zoon Ingrid van Zoest en Auke Seip, werd gewonnen door Wouter en Joyce (21-7; 21-13). De tweede mix van Roos de Laet en Nick Finkensieper tegen Manouk van Vliet en Arwin de Jong werd gewonnen door Bergambacht (21-15; 21-14). Dit resulteerde in een eindstand van 5-3 voor Schoonhoven. Schoonhoven begon daarmee goed aan het seizoen, want ook de gelijktijdige wedstrijd van Schoonhoven 3 tegen het vijfde van BC Apollo uit IJsselstein werd met 6-2 gewonnen door Schoonhoven.

After Party
Helaas voor beide teams was de kantine van de Meent niet geopend voor een gezellig drankje met beide teams achteraf, zoals zij gewoonlijk doen. Dit werd enigszins gecompenseerd door de inkopen door BCS met sport- en frisdrank uit blikjes, snoep en chips in kleine verpakkingen. Want hoewel de spelers in het veld bij elkaar in de buurt mogen komen, buiten het veld is het weer afstand houden.

Ook mag er niet in de Meent omgekleed en gedoucht worden. Het is niet ideaal, geven de sporters toe, maar we maken er het beste van. “En dat drankje”, gaven de spelers van Blue Sky aan, “dat doen we wel extra als BCS bij ons in de Waard komt spelen, want daar mogen we wel in de bar…..”

Trainer Cor Broere

Dit bericht is 1068 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief