Archieven

Dit bericht is 6509 keer gelezen

LEKKERKERK – Voor Patrick en Yvonne Weijnen is het wel even wennen. Al 18 jaar ontvangen zij hun gasten in hun gezellige etablissement aan de Kerkweg in Lekkerkerk, maar daar kwam drie weken geleden onverwacht een einde aan.

De overheid besloot met directe ingang alle horecagelegenheden te sluiten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en ook eetcafé De Nar ontkwam niet aan die maatregel.

In de hoop dat het allemaal niet zo lang zou duren begonnen zij met een grote schoonmaak, schuurden de tafels en zetten die opnieuw in de lak en brachten zij alles in gereedheid om weer open te kunnen. Maar dat moment laat nog even op zich wachten. Omdat de schoorsteen toch moest blijven roken en hun ondernemersbloed bleef kriebelen bedachten zij een plan. “Onze kosten gaan tenslotte gewoon door en als daar geen inkomsten tegenover staan wordt het spannend.”

Patrick en Yvonne zetten een afhaal- en bezorgservice op poten, die sinds afgelopen donderdag operationeel is. “Een heerlijk avondje thuis met een dagvers diner rechtstreeks uit de keuken van De Nar”, beloven zij hun cliënten. Van donderdag tot en met zondag kunnen de bestelde maaltijden worden afgehaald of bezorgt het team van De Nar de bestelling thuis. De medewerkers die normaal gesproken de bediening aan tafel verzorgen worden daarvoor op de fiets op pad gestuurd. Alleen in Lekkerkerk want anders zou het voor hen geen doen zijn. Klanten die besluiten af te halen worden in tijdsblokken ontvangen want er mogen niet meer dan zes mensen tegelijkertijd binnen zijn die onderling een afstand van anderhalve meter moeten aanhouden.

“De eerste avond hadden we al 65 bestellingen”, glundert Patrick en ook gisteren en vandaag is er aan belangstelling geen gebrek. “Het blijkt wel een andere tak van sport, die een andere manier van werken van ons vraagt”, geeft hij toe. Waar hun gasten doorgaans rustig aan hun tafeltje wachten tot hun gerechten worden geserveerd moeten de koks en de overige medewerkers nu voortdurend op de klok letten. Want de gasten willen hun bestelling natuurlijk wel in ontvangst nemen op het afgesproken tijdstip. Maar het lukt! “Na een paar dagen is er een structuur ontstaan waardoor we onze klanten kunnen bedienen op de manier die ze van ons gewend zijn.” Het hele team werkt enthousiast mee.

Eetcafé De Nar is op donderdag tot en met zondag open van 16.30 tot 20.30 uur. Bestellen kan online of via de telefonische bestellijn op (0180) 664746. Het menu is wat beperkter dan de vaste gasten van De Nar gewend zijn, maar even zo goed staat er voor ieder wat wils op de kaart. Tijdens de Paasdagen kan er bovendien een Paasbrunch worden besteld. Ook in deze heftige tijd blijft het bij De Nar smikkelen en smullen.

Dit bericht is 6509 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief