Archieven

Dit bericht is 1512 keer gelezen

LEKKERKERK – Het Lekkerkerks mannenkoor Zanglust bestond op 1 juli van dit jaar precies honderd jaar. De ambitie is om minstens 110 te worden. Daarvoor heeft het koor echter dringend behoefte aan nieuwe leden.

Zanglust, opgericht op 1 juli 1919, telt op dit moment 34 leden. “Om de 110 te halen is uitbreiding van het ledental echter noodzakelijk”, stelt bestuurslid Gerrit Mudde. “Zanglust is een koor dat neutraal is qua politiek of religie.”

Hoewel het koor dus al 100 jaar oud is en vanuit de klassieke hoek komt, wordt er al een aantal jaren gewerkt aan verjonging qua repertoire. Mudde: “Van modernere nummers wordt vaak gedacht dat iedereen ze al kent en dat ze dus eenvoudig in te studeren zijn. Dergelijke nummers vierstemmig instuderen is echter zeer uitdagend, iets waar onze leden graag hun tanden in zetten.”

Maar ook klassieke mannenkoor-nummers zitten echter nog steeds in het repertoire. “Door deze mix van klassiek en modern is Zanglust in staat om voor elke gelegenheid een passend programma te brengen.”

Zanglust nodigt belangstellenden uit om de eeuweling te helpen om 110 te worden. De repetities vinden plaats elke dinsdagavond om 20.00 uur in de Ichtuskerk aan de Kerkweg 34 in Lekkerkerk. Instappen kan op elk gewenst moment. Mudde: “Wij repeteren vanaf bladmuziek, maar het kunnen lezen van noten is niet persé noodzakelijk. Als je bij de club komt is de eerste maand sowieso vrijblijvend en gratis, pas daarna beslis je of je lid wordt.”

Inlichtingen via www.zanglust-lekkerkerk.nl of bij Gerrit Mudde op 06-11251807.

Dit bericht is 1512 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief