Archieven

Dit bericht is 1217 keer gelezen

GOUDA/HAASTRECHT – Tegen een 48-jarige man is acht jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist voor poging tot moord op een 37-jarige vrouw met wie hij getrouwd was en in Haastrecht woonde. Met twee messen stak de man in een toilet van het Groene Hart ziekenhuis in Gouda op gruwelijke wijze in op zijn slachtoffer.

Het stel uit Syrië had al langer problemen. De vrouw twijfelde of ze wilde scheiden. Twee weken voor de poging moord had de man nog een huisverbod gekregen nadat hij bij de gemeente had gedreigd dat hij haar zou vermoorden als ze bij hem wegging. In augustus stond hij haar op te wachten bij een wekelijkse afspraak in het ziekenhuis.

De man had een messenset gekocht en twee messen uit de verpakking gehaald en meegenomen het ziekenhuis in. Hij wilde haar eerst nog een gouden armband geven, maar toen ze die niet aannam trok hij haar een toilet in. Daar sloeg hij haar en begon op haar in te steken.

Messen kapot
Wat er in het toilet is gebeurd, is onder meer bekend omdat verdachte een groot deel met zijn telefoon heeft gefilmd. Met een mes stak hij meerdere keren op zijn vrouw in. Toen het eerste mes kapot was van het steken, pakte hij het tweede en ging daarmee verder. Van haar hoofd tot haar benen had de vrouw twaalf ernstige steekverwondingen.

Uiteindelijk wist de vrouw haar man het toilet uit te duwen en de deur op slot te doen. De man belde daarop een neef en vertelde dat hij zijn vrouw had ‘afgeslacht’. Zo ver is het kwam het niet, maar volgens het Openbaar Ministerie staat wel vast dat hij die intentie had. Hij had de messen meegenomen het ziekenhuis in en riep tijdens het steken: “ik wil van je af.”

Beestachtig
Volgens deskundigen is de kans groot dat verdachte opnieuw relationeel geweld toepast als hij zonder behandeling terugkeert in de maatschappij. En een behandeling zal waarschijnlijk lang duren, omdat hij zijn eigen rol minimaliseert en er niet van doordrongen is dat hij behandeling nodig heeft.

“Verdachte heeft op beestachtige wijze getracht zijn vrouw van het leven te beroven”, zei de officier van justitie op zitting. “Hij heeft nadat het eerste mes krom was van het steken een tweede mes gepakt en vervolgens opnieuw ingestoken op het slachtoffer dat weerloos op de grond lag. Eenieder zal begrijpen dat dit een nachtmerrie moet zijn geweest voor het slachtoffer.”

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Dit bericht is 1217 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief